Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

zoferoikairoi

Στο πλαίσιο της εκπόνησης διαθεματικής εργασίας (Εικαστικά – Ιστορία) με τίτλο «ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΣΕ ΖΟΦΕΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ» (Κατοχή - Γκερνίκα – Ολοκαύτωμα) από τον σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές της Γ Τάξης, έχει προσκληθεί στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης ο κος Μάριος Σούσης, ένα από τα ελληνόπουλα εβραϊκού θρησκεύματος που κρύφτηκαν κατά τη γερμανική Κατοχή. Το ευρύ φάσμα εμπειριών και περιπετειών που είχε ως «παιδί του πολέμου» θα βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν μοναδικά ιστορικά φαινόμενα μέσα από το πρίσμα της προσωπικής μαρτυρίας.
Η συνάντηση – συζήτηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Δάφνος Ελ. (Εικαστικός) – Κεφαλά Θ. (Φιλόλογος)

 

Για την εκδρομή της Β’ τάξης του σχολείου μας στην Καλαμάτα στις 22-24/4/18 επιλέχθηκε το γραφείο Smile Acadimos.

Από τη Διεύθυνση

 

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 το Σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής των Πολιούχων Αγίων Αναργύρων.

 

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ώρα 08.30

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

28octobriou1940.2017

 

Για το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων πατήστε ΕΔΩ.

 

invitationiketides

Στη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας (3-7/4/2017) και στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών οι μαθητές εστιάζοντας στον άξονα «Πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων» δημιούργησαν ζωγραφικά έργα υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Δάφνου Ελευθέριου ΠΕ08. Κάποια από τα έργα αυτά συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για μια ζωή χωρίς τσιγάρο».
Η μαθήτρια του σχολείου μας Σιβρή Χρυσούλα-Ραφαέλα απέσπασε το 1ο βραβείο των μαθητών του Γυμνασίου και θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο για την επιτυχία της.

Η βράβευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 19.30 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Χίλτον (αίθουσα Θάλεια).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Για την πρόσκληση στη βράβευση πατήστε ΕΔΩ

 

H ομάδα Αγωγής Υγείας Animal Alert συμμετέχει στην ημερίδα: Μαθητές εν δράσει για την προστασία των ζώων που θα γίνει 20 Μαΐου 2017, 09.30-14.00, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου (Σουλίου 49). Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα φιλοζωικά projects που υλοποιήθηκαν από μαθητές και καθηγητές αυτή τη χρονιά. Η ομάδα του σχολείου μας παρουσιάζει τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ενώ παράλληλα στον χώρο της ημερίδας θα ετοιμάζουν μια τοιχογραφία με σχετικό θέμα. Η παρουσίαση της ομάδας είναι στις 12:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Τη Δευτέρα, 15/05/17, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Οι μαθητές στην περίπτωση σχολικού περιπάτου θα σχολάσουν 12.45.

 

Την ΤΕΤΑΡΤΗ,  06/12/17, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Στην περίπτωση αυτή δε θα ισχύσουν για τη συγκεκριμένη Τετάρτη οι ώρες υποδοχής γονέων και επικοινωνίας με τους καθηγητές του σχολείου.

Από τη Διεύθυνση

 

Tree thematiki evdomada

Η θεματική εβδομάδα θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας από τη Δευτέρα 3 Απριλίου έως την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Δευτέρα-Τρίτη 3-4 Απριλίου: Διατροφή και Ποιότητα ζωής

Τετάρτη 5 Απριλίου: Έμφυλες ταυτότητες

Πέμπτη-Παρασκευή 6-7 Απριλίου: Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό, το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία υλοποίησης της θεματικής ομάδας πατήστε εδώ.

 

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

"ΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ"

Επιμέλεια: Δώρα Κεφαλά ΠΕ02

poihsh

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 21 Μαρτίου 2017 και στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας,      

μαθητές του σχολείου δοκίμασαν και δοκιμάστηκαν σε έναν άλλο τρόπο έκφρασης....

(Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε επάνω στην εικόνα)

 

Η 8η Μάρτη είναι η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας!
«bread and roses»

wday

(Για ένα μικρό αφιέρωμα, πατήστε πάνω στην εικόνα)

 

Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα

 

holocaust

 

Οι εκπαιδευτικοί Θεοδώρα Κεφαλά & Ελευθέριος Δάφνος θα συμμετέχουν στο 20ο σεμινάριο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος για εκπαιδευτικούς, υπό τον τίτλο «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα». Σε αυτό, θα παρουσιάσουν την εργασία τους με τίτλο «Οι εβραϊκές κοινότητες της Ελλάδας: Μια διαθεματική προσέγγιση του Ολοκαυτώματος».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 9 - 11 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα.
Απευθύνεται σε δασκάλους και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017

apokries2017

Ο όρος «από-κρεως» ή carne-vale (καρναβάλι) σημαίνει αποχή από το κρέας. Οι αποκορυφώσεις στις αποκριάτικες δραστηριότητες είναι την Τσικνοπέμπτη, το Σάββατο και την Κυριακή της Κρεατινής και το τριήμερο Σάββατο και Κυριακή της Τυρινής και Καθαρή Δευτέρα. Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Αποκριάς είναι το μασκάρεμα και η μεταμφίεση, η αλλαγή της ταυτότητας, το παιχνίδι, η ανατροπή και η απελευθέρωση. Παράλληλα, οι χριστιανοί προετοιμάζονται για τη Μεγάλη Σαρακοστή και στη συνέχεια για τη Μεγάλη Βδομάδα των Παθών του Κυρίου. Αποχαιρετούμε, τέλος, το χειμώνα και το σκοτάδι του και ετοιμαζόμαστε πανευτυχείς να υποδεχτούμε την Άνοιξη!

Ευχαριστούμε τους γονείς και τους μαθητές μας που συνεισέφεραν στη διακόσμηση των γραφείων και χώρων του σχολείου μας.

 

peterson 9

Το Δίκτυο Τέχνης και Δράσης
σας προσκαλεί στην ημερίδα:
Ομάδα Δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων

10 Φεβρουαρίου, 2017
5:00 μ.μ.-9:00 μ.μ.,

Στην αίθουσα εκδηλώσεων
του Ράλλειου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά,
Πειραιώς και Γρ. Λαμπράκη

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την ημερίδα πατήστε στο εδώ...

 

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης θα παραμείνει κλειστό λόγω του διαπιστωθέντος παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Ηλιούπολης.

 

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ

Χριστούγεννα 2016

    christmas2     christmas

Η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης γιορτάζει, σχεδιάζει, δημιουργεί και στολίζεται για να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και τον Καινούριο Χρόνο 2017! Όλοι μαζί – γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές – έβαλαν τη φαντασία και το καλλιτεχνικό τους …απωθημένο! Έφτιαξαν χειροποίητα στολίδια, έβαψαν, κατασκεύασαν δέντρα από χαρτί και ξύλο, στόλισαν δέντρο και διακόσμησαν επιφάνειες. Το σχολείο φόρεσε λοιπόν τα γιορτινά του και πανέτοιμο μετράει αντίστροφα για τις Γιορτές του 2017.

christmas3

    

«Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.... άνευ βουλής και εκλογών»

Πέμπτη 17 Νοέμβρη, 9.15 π.μ

στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασ?ου Ηλιούπολης,

Μεσσηνίας & Κεφαλληνίας

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αντιδικτατορικός αγώνας παραμένουν ζωντανοί όσο η μνήμη διατηρείται, όσο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο δημοκρατίας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας, για το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία, για το μέλλον των παιδιών μας.

afisa17.11.16

Ώρα προσέλευσης των μαθητών στο χώρο του σχολείου: 8.45 πμ

28.10.16afisa

 

 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ώρα προσέλευσης μαθητών: 08.15

Ορισμός σημαιοφόρου και παράδοση σημαίας-

επίδοση αριστείων και βραβείων στους μαθητές: 08.15-09.15

Θεατρική παράσταση: 09.15-10.15

 

 

 

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com