Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου Ανδρέα Μπάκου, μαθηματικού, που υπηρέτησε για εικοσιτέσσερα χρόνια στο σχολείο μας και έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, παλεύοντας την αρρώστια του με γενναιότητα, περηφάνια και αξιοπρέπεια μέχρι την τελευταία του πνοή.

Σε ένδειξη πένθους ενημερώνουμε πως αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν οι τρεις πρώτες διδακτικές ώρες, μέχρι τις 10:45 π. μ, προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να τον αποχαιρετίσουμε έτσι όπως ταιριάζει σε έναν εκπαιδευτικό που το ήθος, η κατάρτιση και το παιδαγωγικό του φρόνημα θα μείνουν ανεξίτηλα στην μνήμη της σχολικής μας κοινότητας.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, καλό ταξίδι στην αιωνιότητα αγαπημένε μας Ανδρέα.

mpakos

Η κηδεία του Ανδρέα Μπάκου, θα γίνει στη μία το μεσημέρι, στο νέο νεκροταφείο του δήμου Γλυφάδας.

 

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω του Εορτασμού των Πολιούχων Αγίων Αναργύρων.

 

xolitotamap
 
Ώρα προσέλευσης μαθητών στο σχολείο: 8.15 π.μ.
Έναρξη εορτασμού-βραβεία-αριστεία 8.30 - 9.15 π.μ.
Θεατρική παράσταση: "Ο σαλταδόρος": 9.30 - 10.30 π.μ.
 
 1973-2018
 politexneiooxixounta
 
Ώρα προσέλευσης μαθητών στο σχολείο: 8.15 π.μ.
Έναρξη εορτασμού: 8.30 π.μ.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβριου 2018 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ζ΄ΕΛΜΕ Αθηνών .

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 κατόπιν εντολής της Περιφέρειας Αττικής όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί της Ηλιούπολης θα παραμείνουν κλειστά λόγω της πρόγνωσης για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. 

 

5sportday

Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο εορτασμού της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το Σχολείο μας θα πραγματοποιήσει περίπατο στο Δ΄ Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης από τις 08.15-12.30. Στη διάρκεια του περιπάτου θα υλοποιηθούν αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή των μαθητών. 

 

afissette Brussels finalFINALfinalfinal

Η ταινία μας "Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες" προβλήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο εκδήλωσης - έκθεσης για το προσφυγικό, μαζί με άλλες δυο ταινίες μικρού μήκους από επαγγελματίες κινηματογραφιστές και την έκθεση του χαράκτη Κώστα Καταγά.
Αντιπροσωπεία της Πολιτιστικής Ομάδας, αποτελούμενη από την καθηγήτρια Τζένη Σιούτη, τον σκηνοθέτη Γιώργο Μπακάλη και την μαθήτρια Μυρτώ Λάβαρη (κατόπιν κληρώσεως), μετέβη στις Βρυξέλλες στις 26-27-28 Ιουνίου 2018 και παραβρέθηκε στα εγκαίνια της εκδήλωσης – έκθεσης.

Ακολουθεί απόσπασμα από το δελτίο τύπου της ευρωβουλευτού κας Κ. Κούνεβα, υπεύθυνης για την εκδήλωση-έκθεση.

Για την ταινία «Ικέτιδες του χθες, ικέτες του σήμερα», που έχει αποσπάσει το βραβείο εξαιρετικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ποιητικής και δραματουργικής έκφρασης στο 2ο μαθητικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ EUFORIA, μίλησαν ο σκηνοθέτης Κώστας Μπακάλης και η καθηγήτρια Τζένη Σιούτη. Στάθηκαν στη μοναδική εμπειρία της δουλειάς με τις μαθήτριες και τους μαθητές της πολιτιστικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, που με υποδειγματικό τρόπο ενστερνίστηκαν τον λόγο του τραγικού Αισχύλου και τη διασταύρωσή του με σύγχρονες ιστορίες προσφύγων . Η κ. Τζένη Σιούτη, που είχε την επιμέλεια αυτής της πρωτότυπης σύνθεσης, πήρε την ευκαιρία να απευθύνει έκκληση στην Κ. Κούνεβα και σε όλους τους ευρωβουλευτές «να ενισχύσουν την αντίδρασή τους στη γενοκτονία που συντελείται από την Ισραηλινή κυβέρνηση εις βάρος των Παλαιστινίων, που είναι εδώ και 70 χρόνια πρόσφυγες στον τόπο τους».
http://kkuneva.eu/restart-tis-europis/

 

iketides          koinovoulio

 

 

      

Για την ύλη των μαθημάτων που εξετάζονται γραπτώς πατήστε ΕΔΩ

 

zoferoikairoi

Στο πλαίσιο της εκπόνησης διαθεματικής εργασίας (Εικαστικά – Ιστορία) με τίτλο «ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΣΕ ΖΟΦΕΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ» (Κατοχή - Γκερνίκα – Ολοκαύτωμα) από τον σύλλογο διδασκόντων και τους μαθητές της Γ Τάξης, έχει προσκληθεί στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης ο κος Μάριος Σούσης, ένα από τα ελληνόπουλα εβραϊκού θρησκεύματος που κρύφτηκαν κατά τη γερμανική Κατοχή. Το ευρύ φάσμα εμπειριών και περιπετειών που είχε ως «παιδί του πολέμου» θα βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν μοναδικά ιστορικά φαινόμενα μέσα από το πρίσμα της προσωπικής μαρτυρίας.
Η συνάντηση – συζήτηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Δάφνος Ελ. (Εικαστικός) – Κεφαλά Θ. (Φιλόλογος)

 

Για την εκδρομή της Β’ τάξης του σχολείου μας στην Καλαμάτα στις 22-24/4/18 επιλέχθηκε το γραφείο Smile Acadimos.

Από τη Διεύθυνση

 

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 το Σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής των Πολιούχων Αγίων Αναργύρων.

 

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ώρα 08.30

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

28octobriou1940.2017

 

Για το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων πατήστε ΕΔΩ.

 

invitationiketides

Στη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας (3-7/4/2017) και στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών οι μαθητές εστιάζοντας στον άξονα «Πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων» δημιούργησαν ζωγραφικά έργα υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Δάφνου Ελευθέριου ΠΕ08. Κάποια από τα έργα αυτά συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για μια ζωή χωρίς τσιγάρο».
Η μαθήτρια του σχολείου μας Σιβρή Χρυσούλα-Ραφαέλα απέσπασε το 1ο βραβείο των μαθητών του Γυμνασίου και θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο για την επιτυχία της.

Η βράβευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 19.30 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Χίλτον (αίθουσα Θάλεια).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.

Για την πρόσκληση στη βράβευση πατήστε ΕΔΩ

 

H ομάδα Αγωγής Υγείας Animal Alert συμμετέχει στην ημερίδα: Μαθητές εν δράσει για την προστασία των ζώων που θα γίνει 20 Μαΐου 2017, 09.30-14.00, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου (Σουλίου 49). Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα φιλοζωικά projects που υλοποιήθηκαν από μαθητές και καθηγητές αυτή τη χρονιά. Η ομάδα του σχολείου μας παρουσιάζει τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ενώ παράλληλα στον χώρο της ημερίδας θα ετοιμάζουν μια τοιχογραφία με σχετικό θέμα. Η παρουσίαση της ομάδας είναι στις 12:00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ...

 

Τη Δευτέρα, 15/05/17, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Οι μαθητές στην περίπτωση σχολικού περιπάτου θα σχολάσουν 12.45.

 

Την ΤΕΤΑΡΤΗ,  06/12/17, θα πραγματοποιηθεί σχολικός περίπατος, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Στην περίπτωση αυτή δε θα ισχύσουν για τη συγκεκριμένη Τετάρτη οι ώρες υποδοχής γονέων και επικοινωνίας με τους καθηγητές του σχολείου.

Από τη Διεύθυνση

 

Tree thematiki evdomada

Η θεματική εβδομάδα θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας από τη Δευτέρα 3 Απριλίου έως την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.

Δευτέρα-Τρίτη 3-4 Απριλίου: Διατροφή και Ποιότητα ζωής

Τετάρτη 5 Απριλίου: Έμφυλες ταυτότητες

Πέμπτη-Παρασκευή 6-7 Απριλίου: Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό, το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία υλοποίησης της θεματικής ομάδας πατήστε εδώ.

 

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com