Την Παρασκευή 24/2/23 θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι τρεις πρώτες διδακτικές ώρες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση για την Αποκριά στο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές/ μαθητριες θα σχολάσουν στις 11:45 π.μ. περίπου.

Από τη Διεύθυνση

Την Τρίτη 7/2/2023 ΔΕ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων.

Την Πέμπτη 9/2/2023, μετά τις 14:00, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στα e-mail των γονέων/κηδεμόνων οι έλεγχοι προόδου Α’ τετραμήνου των μαθητών/τριών.

Την Παρασκευή 10/2/2023 θα πραγματοποιηθούν οι τρεις πρώτες διδακτικές ώρες μαθήματος και οι μαθητές θα σχολάσουν στις 10:45 πμ, οπότε και θα ακολουθήσει η δια ζώσης ενημέρωση από τους διδάσκοντες/τις διδασκουσες για όσους γονείς/κηδεμόνες το επιθυμούν.

 Από τη Διεύθυνση

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τη Δευτέρα 30/1/23 οι δύο πρώτες διδακτικές ώρες θα αφιερωθούν σε εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Οι μαθητές/τριες θα μεταβούν απευθείας στην εκκλησία, ενώ η συμμετοχή τους στο εκκλησιασμό είναι προαιρετική. Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο για να παρακολουθήσουν τα μαθηματά τους από την 3η έως και την 5η διδακτική ώρα. Την 6η διδακτική ώρα, οι μαθητές/τριες του κάθε τμήματος θα ¨κόψουν¨ τη βασιλόπιτά τους και μετά το τέλος της εκδήλωσης θα αποχωρήσουν από το σχολείο γύρω στις 13:00.

Από τη Διεύθυνση

 

Την Πέμπτη 17/11/22 θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη. Οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης και των τμημάτων Β1 και Β2 θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά στις 8:15 για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Η γιορτή θα τελειώσει γύρω στις 10:00 και οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης και των τμημάτων Β1 και Β2 θα αποχωρήσουν από το σχολείο. Στη συνέχεια, περίπου στις 10:15 ,οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης και των τμημάτων Β3 και Β4, αφού προσέλθουν εγκαίρως, θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί γύρω στις 11:30 και οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης και των τμημάτων Β3 και Β4 θα αποχωρήσουν από το σχολείο. Τις εκδηλώσεις δύνανται να παρακολουθήσουν οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών.

Από τη Διεύθυνση

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 11-10-22 η σχολική μονάδα θα λειτουργήσει με συνεπτυγμένο ωράριο λόγω συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι θα πραγματοποιηθούν όλες οι ώρες του ωρολογίου προγράμματος με σύμπτυξη και οι μαθητές/μαθήτριες κάθε τμήματος θα σχολάσουν με βάση το ισχύον πρόγραμμα του τμήματός τους ακολουθώντας το συνεπτυγμένο ωράριο (ήτοι: 1η ώρα:8.15-9.00, 2η:9.05-9.35, 3η:9.40-10.10, 4η:10.15-10.45, 5η:10.50-11.20, 6η:11.25-11.55, 7η:12.00-12.30).

Από τη Διεύθυνση

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 η σχολική μονάδα θα λειτουργήσει με συνεπτυγμένο ωράριο λόγω συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων. Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι θα πραγματοποιηθούν όλες οι ώρες του ωρολογίου προγράμματος με σύμπτυξη και οι μαθητές/μαθήτριες κάθε τμήματος θα σχολάσουν με βάση το ισχύον πρόγραμμα του τμήματός τους ακολουθώντας το συνεπτυγμένο ωράριο (ήτοι: 1η ώρα:8.15-9.00, 2η:9.05-9.35, 3η:9.40-10.10, 4η:10.15-10.45, 5η:10.50-11.20, 6η:11.25-11.55, 7η:12.00-12.30).

Από τη Διεύθυνση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 6-10-22 κατά την 6η διδακτική ώρα θα πραγματοποιηθούν ανα τμήμα εκλογές για την ανάδειξη των 5μελών συμβουλίων των μαθητικών κοινοτήτων. Οι μαθητές/τρίες θα σχολάσουν περίπου στις 13.00. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής κάθε τμήματος θα αποχωρήσουν από το σχολείο λίγο αργότερα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Από τη Διεύθυνση

Tην Πέμπτη 29/9/22 το σχολείο μας οργανώνει και θα πραγματοποιήσει αθλητικές δραστηριότητες στα γηπεδάκια 5Χ5 του ΠΑΟΔΗΛ (δίπλα στο γκαράζ του Δήμου Ηλιούπολης), με αφορμή την “9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022“ Η αναχώρηση των συμμετεχόντων θα γίνει από το σχολείο στις 08:30, η μετάβαση στο χώρο των αθλητικών εγκαταστασεων θα γίνει με τα πόδια και η επιστροφή στο σχολείο θα πραγματοποιηθεί στις 12:15 περίπου. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στις εκδηλώσεις είναι υποχρεωτική.

Από τη Διεύθυνση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες :
Φροντίζουν να προσέρχονται έγκαιρα στο σχολείο και να παραμένουν στο προαύλιο μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι για την είσοδο στις αίθουσες και την έναρξη της εξέτασης (σε κάθε μάθημα, σύμφωνα με το ανακοινωμένο πρόγραμμα).
• Με το χτύπημα του κουδουνιού μπαίνουν στις αίθουσες και κάθονται στα θρανία με αλφαβητική σειρά, ακολουθώντας τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών.
Μπορούν να έχουν μαζί τους στυλό μπλε ή μαύρο, μολύβι, γόμα γεωμετρικά όργανα, μπουκάλι νερό. Γράφουν μόνο με μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας (ΟΧΙ στυλό που σβήνουν με την τριβή ή τη θερμότητα!).
Δεν μπορούν να έχουν μαζί τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, κινητά (ακόμη κι αν αυτά είναι απενεργοποιημένα), διορθωτικό υγρό ή ταινία (blanco), υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας (π.χ. smartwatch). Τέτοια αντικείμενα, εφόσον έρθουν στο σχολείο, παραδίδονται στον υπεύθυνο και φυλάσσονται εκτός αίθουσας.
• Διαβάζουν προσεκτικά τις εκφωνήσεις των θεμάτων, γράφουν σύμφωνα με τις οδηγίες του/των εισηγητή/των και παραμένουν υποχρεωτικά στην αίθουσα εξέτασης 30 λεπτά τουλάχιστον μετά τη διανομή των θεμάτων.
• Παραδίδουν το γραπτό τους στους επιτηρητές όταν τελειώσουν την εξέταση και οπωσδήποτε με τη λήξη του χρόνου εξέτασης.
Όσοι/ες εξετάζονται προφορικά ενημερώνουν τους επιτηρητές όταν είναι έτοιμοι/μες, παραμένουν στην αίθουσα και περιμένουν τη σειρά τους για να εξεταστούν.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ από όλους/ες –μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς- είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ στη διάρκεια των εξετάσεων. Συνεπώς, οι μαθητές/τριες καλό είναι να έχουν μαζί τους τουλάχιστον δύο μάσκες. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο του σχολείου όλοι και όλες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19, όπως αυτά ισχύουν για τις σχολικές μονάδες.

Σε αυτή την πρώτη δοκιμασία δε χρειάζεται άγχος. Θα είμαστε δίπλα σας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο σεβόμενοι/νες τη διαδικασία!
Καλή επιτυχία παιδιά!
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες ολων των τμημάτων του σχολείου θα σχολάσουν στις 11.20 λόγω συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων.

Από τη Διεύθυνση

Η δράση απευθύνεται στους μαθητές σχολείων Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ των Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Βορείου Τομέα, Νοτίου Τομέα και Ανατολικής Αττικής και θα υλοποιηθεί από Επισκέπτες/τριες Υγείας των δομών ΠΦΥ - Κέντρων Υγείας & ΤΟΜΥ της 1ης ΥΠΕ Αττικής.

Η επίσκεψη των Υπευθύνων ορίστηκε για τη Δευτέρα 17.10. 2022 για τους μαθητές/μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου και τη Δευτέρα 24.10.2022 για τους μαθητές/μαθητριες της Γ΄ Γυμνασίου με τρόπο ώστε να μην παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου.
Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων /κηδεμόνων που δηλώνεται με τη συμπλήρωση του «Εντύπου συναίνεσης για τους γονείς / κηδεμόνες» και η προσκόμιση του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού. Το έντυπο υπογεγραμμένο και το βιβλιάριο ατομικής υγείας θα τα έχουν μαζί τους οι μαθητές/μαθήτριες την ημέρα της προγραμματισμένης επίσκεψης.
Εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος του Βιβλιαρίου Υγείας, παραδίδεται το έντυπο «Αποτελέσματα ελέγχου εμβολιαστικής κάλυψης» στους γονείς προκειμένου οι γονείς /κηδεμόνες να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του ελέγχου και για τη δομή ΠΦΥ που μπορούν να απευθυνθούν για διενέργεια εμβολιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.

Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στη δράση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.

ΕΝΤΥΠΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΝΤΥΠΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η δράση απευθύνεται στους μαθητές σχολείων Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ των Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, Βορείου Τομέα, Νοτίου Τομέα και Ανατολικής Αττικής και θα υλοποιηθεί από Επισκέπτες/τριες Υγείας των δομών ΠΦΥ - Κέντρων Υγείας & ΤΟΜΥ της 1ης ΥΠΕ Αττικής.

Η επίσκεψη των Υπευθύνων ορίστηκε για τη Δευτέρα 9.5.2022 για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και για την Τετάρτη 11.5.2022 για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου με τρόπο ώστε να μην παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου.
Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων /κηδεμόνων που δηλώνεται με τη συμπλήρωση του «Εντύπου συναίνεσης για τους γονείς / κηδεμόνες» και την προσκόμιση του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού. Το έντυπο υπογεγραμμένο και το βιβλιάριο ατομικής υγείας θα τα έχουν μαζί τους οι μαθητές/μαθήτριες την ημέρα της προγραμματισμένης επίσκεψης.
Εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος του Βιβλιαρίου Υγείας, παραδίδεται το έντυπο «Αποτελέσματα ελέγχου εμβολιαστικής κάλυψης» στους γονείς προκειμένου οι γονείς /κηδεμόνες να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του ελέγχου και για τη δομή ΠΦΥ που μπορούν να απευθυνθούν για διενέργεια εμβολιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.

Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στη δράση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική.

ΕΝΤΥΠΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΝΤΥΠΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ενημερωτικό σημείωμα γονέων ΕΔΩ

Υπεύθυνη Δήλωση ΕΔΩ

Η επιστροφή των υπογεγραμμένων δηλώσεων στο σχολείο θα γίνει με κάθε πρόσφορο μέσο έως την Τετάρτη 11.5.2022

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 24.3.2022 θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821  ανά τμήμα λόγω των μέτρων κατά του Covid-19.

Οι μαθητές/μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08:15 και θα αποχωρήσουν με την ολοκλήρωση του εορτασμού περίπου στις 10.30.

Από τη Διεύθυνση

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 11:00 θα επισκεφθεί το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης ειδική επιστήμονας του Συνηγόρου του Παιδιού, η κα Νίκη Μπαφέ. Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνάντηση με τους προέδρους των τμημάτων και εκπροσώπους του 15μελούς προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν τα "Δικαιώματα του παιδιού" και τον θεσμό των μαθητικών κοινοτήτων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αντίστοιχη συνάντηση και συζήτηση με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Την ημέρα αυτή όλα τα τμήματα του σχολείου θα παρακολουθήσουν συνεπτυγμένο το ωρολόγιο πρόγραμμα και θα σχολάσουν στις 12:30

Από τη Διεύθυνση

Tην Πέμπτη 17-2-22 το απόγευμα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά οι έλεγχοι προόδου Α’ τετραμήνου 2021-22, των μαθητών/τριών στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των γονέων/κηδεμόνων. Την Παρασκευή 18-2-22 από τις 09:00 μέχρι τις 12:30 όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα βρίσκονται συνδεδεμένοι στην ηλεκτρονική τους αίθουσα (Webex)  για την καθιερωμένη ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως λόγω της επιβαρυμένων υγειονομικών συνθηκών. Όσοι γονείς/κηδεμονες χρειάζονται βεβαίωση γονικής άδειας, παρακαλούνται να στείλουν το ονοματεπώνυμο τους, την επωνυμία της εργασίας τους, το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τρίας και το τμήμα του, στο e-mail του σχολείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να λάβουν ηλεκτρονικά τη σχετική βεβαίωση.

Λόγω της ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων από τους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή 18-2-22 δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και οι μαθητές/τρίες δε θα προσέλθουν στο σχολείο.

Από τη Διεύθυνση

 

Από τη Δευτέρα 31-1-22 το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά με δια ζώσης μαθήματα.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές/μαθήτριες, νοσήσαντες ή εμβολιασμένοι και μη, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα (31/1) έχοντας πραγματοποιήσει έναν επιπλέον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) έως 24 ώρες πριν.

Επομένως,  θα κάνουν τρία (3) συνολικά την εβδομάδα 31/1 -4/2.

Τα self test θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Υπενθυμίζεται ότι ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στο σχολείο. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών πρέπει να καταχωρίζουν κάθε φορά το αποτέλεσμα του selt test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 26.1.2022 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Από τη Διεύθυνση

Την Τρίτη 11/1/22 οι μαθητές της Γ΄ Τάξης θα σχολάσουν στο τέλος της 5ης ώρας (12:35).

Από τη Διεύθυνση