Τη Δευτέρα 22 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων θα σχολάσουν στο τέλος της 6ης διδακτικής ώρας, δηλαδή 13.20, λόγω συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων. 

Από τη Διεύθυνση

Τη Δευτέρα 1.4.2024 θα πραγματοποιηθεί παιδαγωγική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τον μήνα Μάρτιο και οι μαθητές/ μαθήτριες θα σχολάσουν στο τέλος της 5ης διδακτικής ώρας, δηλαδή στις 12.30. 

Από τη Διεύθυνση

Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης 2023:
«ΕΚΑΒ be S.A.F.E. – Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!»

ecab

Στις 13-12-23 ημέρα Τετάρτη, στην αίθουσα πολλαπλών, μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών του σχολείου μας και οι μαθητές της Β τάξης, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης που έχει καθιερώσει κάθε χρόνο το ΕΚΑΒ, από τις 12 έως 19 Δεκεμβρίου. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα!!

Λίγα λόγια για την «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης»,


Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες -πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.


https://www.ekab.gr/deltiatipou/ekab_besafe_202312

PROSKLISI2023

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής των πολιούχων Αγίων Αναργύρων.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο του Κέντρου Διοτίμα με θέμα " Έμφυλη βία: Πρόληψη και αντιμετώπιση σε χώρους εκπαίδευσης", από την κ. Βιργινία Ξυθάλη, Ψυχολόγο και  Υπεύθυνη επιμορφώσεων του Κέντρου. Μέσα από τη συμμετοχή προέκυψαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και προβληματισμοί γύρω από την συγκεκριμένη θεματική. Επιπλέον, η ομάδα των εκπαιδευτικών ενημερώθηκε σχετικά με την εθνική νομοθεσία για την έμφυλη βια και τις πρακτικές εφαρμογές της. 

DIOTIMA

Στο πλαίσιο της επαρκούς προετοιμασίας για το ενδεχόμενο σεισμού στην περιοχή μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/10/2023 άσκηση ετοιμότητας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).
Είχε προηγηθεί η κατάρτιση του σχεδίου αντιμετώπισης του σεισμικού φαινομένου και καθορισμού αρμοδιοτήτων (ομάδες πυρασφάλειας, Πρώτων βοηθειών, κλπ), ενώ οι μαθητές/μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.
Μετά τον χαρακτηριστικό ήχο του κουδουνιού που προειδοποιούσε για την ύπαρξη σεισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία και στη συνέχεια ψυχραιμα και οργανωμένα με την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους εκκένωσαν το σχολικό κτήριο και συγκεντρώθηκαν συντεταγμένα στο χώρο ασφάλειας,  τον ανοικτό χώρο της κεντρικής αυλής.
Η άσκηση με τη συνεργασία όλων στέφθηκε με επιτυχία. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας με στόχο την εξάλειψη πιθανών αστοχιών και τη βελτιστοποίηση εφαρμογής του σχεδίου αντισεισμικής προστασίας.

seismos 1

Σας ενημερώνουμε οτι η σχολική μονάδα δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 λόγω της διενέργειας των επαναληπτικών εκλογών για την ανάδειξη των Δημοτικών αρχών στην Ηλιούπολη.

Από τη Διεύθυνση

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης έχει προγραμματιστεί ενημερωτική συνάντηση των γονέων και κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στο πλαίσιο διαμόρφωσης διαύλων αμφίδρομης τακτικής επικοινωνίας και συνεχούς συνεργασίας σε κλίμα αλληλοκατανόησης και σεβασμού. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας, τη μαθησιακή διαδικασία και τη φοίτηση των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί

  • 17.30-19.00 για τους γονείς/κηδεμόνες της Α ́ Γυμνασίου
  • 19.30-20.30 για τους γονείς/κηδεμόνες της Β ́ και Γ ́ Γυμνασίου


Με δεδομένο ότι η συνεργασία σχολείου-οικογένειας αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στην υγιή γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, η συμμετοχή όλων σε αυτή την πρώτη ενημερωτική συνάντηση κρίνεται απαραίτητη.

Η Διευθύντρια
Βασιλική-Μαρία Τζούβελη
ΠΕ 79.01

thessalia

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι γονείς και κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης συμμετείχαν στη δράση που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, το πρόγραμμα «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, και συγκέντρωσαν σχολικά είδη για τα παιδιά της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται μετά τις ζημιές που προέκυψαν από την καταιγίδα Daniel.
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν (τσάντες, μολύβια, τετράδια, στιλό, μαρκαδόροι, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής)  παραδόθηκαν στο Δημαρχείο Ηλιούπολης.
Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα και θέρμη σε αυτήν την πρόσκληση ενότητας και αλληλεγγύης.

Η Διεύθυνση

  thessalia6              thessalia2

                     thessalia1                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, το Μαζί για το Παιδί, την Περιφέρεια και τους Δήμους της Αττικής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη συγκέντρωση καινούργιων σχολικών ειδών όπως, τσάντες, τετράδια, μολύβια και στυλό για τους μαθητές/μαθήτριες της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται.
Όσοι μαθητές, μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή ανακούφισης των πληγέντων παρακαλούνται να συγκεντρώσουν τα καινούρια σχολικά είδη στο σχολείο έως και την Παρασκευή 15/9, ώστε το Σάββατο 16/9 να παραδοθούν από τη σχολική μονάδα στον Δήμο Ηλιούπολης. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων μας, μπορούμε να ενισχύσουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τους μαθητές της Θεσσαλίας στη νέα σχολική χρονιά.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
εύχομαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο για τους μαθητές/τις μαθήτριές μας.

Από αύριο Τρίτη τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά. Την Τρίτη 12/9 και την Τετάρτη 13/9 θα πραγματοποιηθούν οι τέσσερις πρώτες διδακτικές ώρες του ωρολογίου προγράμματος και οι μαθητές/μαθήτριες θα σχολάσουν στις 11.45.

Την Τρίτη 12/9 οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα τετράδιο, στυλό-μολύβι και μαρκαδόρους καθώς ανά τμήμα θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο "Διαμορφώνοντας το Συμβόλαιο της Τάξης μας". Μαζί με τον εκπαιδευτικό Σύμβουλο Τμήματός τους τα παιδιά θα συζητήσουν και θα διαμορφώσουν τους κανόνες που θα διασφαλίζουν την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία του τμήματός τους. Για το πρόγραμμα της Τετάρτης 13/9 οι μαθητές θα ενημερωθούν εγκαίρως από τη Διεύθυνση.

Υπενθυμίζουμε ότι το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα ξεκινά κάθε πρωί στις 8.15. Οι μαθητές/μαθήτριες οφείλουν να προσέρχονται στο σχολείο χωρίς καθυστέρηση γιατί αμέσως μετά την πρωινή συγκέντρωση και προσευχή η κεντρική είσοδος του σχολείου μας θα κλείνει. Στο χώρο του σχολείου οι μαθητές/μαθήτριες δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, smart watches και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή καταγραφής ήχου και εικόνας.

Στην Ιστοσελίδα του Σχολείου μας υπάρχει αναρτημένος ο Eσωτερικός Kανονισμός λειτουργίας της σχολικής μονάδας, τον οποίο παρακαλούμε να μελετήσετε μαζί με τα παιδιά σας.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία.

Η Διεύθυνση

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών της Α’ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4/9/2023 από τις 9:00 έως τις 11:30. Σε περίπτωση δυσκολίας προσέλευσης τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα, οι γονείς/κηδεμόνες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το σχολείο για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για την εγγραφή (τηλ. επικοινωνίας 210-9919551, 210- 9920030 και 216 004 9554)
Απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής:
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (οι αλλοδαποί και σε μετάφραση)
• Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή συμπληρωμένο από τον/την παιδίατρο (το έντυπο ΕΔΩ)
• Μία (1) φωτογραφία του μαθητή/μαθήτριας
• Υπεύθυνη δήλωση 1ου γονέα/κηδεμόνα που πραγματοποιεί την εγγραφή (η δήλωση δίνεται από το σχολείο κατά την προσέλευση του γονέα)
• Υπεύθυνη δήλωση του 2ου γονέα ότι συναινεί στην εγγραφή (το έντυπο ΕΔΩ) (υπoγεγραμμένη είτε σε ΚΕΠ είτε ηλεκτρονικά μέσω gov) την οποία φέρει μαζί του ο γονέας/κηδεμόνας που θα κάνει την εγγραφή.

Παρακαλείται ο γονέας κατά την προσέλευσή του στο σχολείο να έχει μαζί του έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) καθώς και να γνωρίζει το προσωπικό του email.

Από τη Διεύθυνση

Για να δείτε την εγκύκλιο για το έτος 2023-2024 πατήστε ΕΔΩ

Υποβολή αιτήσεων έως και την Πέμπτη 29.6.2023

Για να δείτε το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων_Ιουνίου 2023 μπορείτε να πατησετε ΕΔΩ

Την Τετάρτη 17-5-23 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει περίπατο στα γηπεδάκια 5Χ5 του ΠΑΟΔΗΛ (δίπλα στο γκαράζ του Δήμου Ηλιούπολης). Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:15 από το χώρο του σχολείου, η μετακίνηση θα γίνει με τα πόδια και η επιστροφή, πάλι, στο σχολείο μας θα γίνει στις 12:30 περίπου. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι υποχρεωτική.

ICILS brand

 

Το Γυμνάσιο Ηλιούπολης συμμετέχει στη διεθνή έρευνα ICILS - International Computer and Information Literacy Study (υπό την αιγίδα των ΙΕΠ – ΥΠΑΙΘ), η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στόχος της έρευνας ICILS είναι η διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους οι μαθητές και οι μαθήτριες 13-14 ετών (Β ́ Γυμνασίου), αναπτύσσουν τον εγγραματισμό στην Πληροφορική και τους Υπολογιστές, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.
Η έρευνα θα υλοποιηθεί σε 186 σχολεία, με τυχαία δειγματοληψία, από 24 Απριλίου έως 19 Μαΐου 2023. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του επιλεγμένου τμήματος της Β΄ Γυμνασίου θα κληθούν να συμπληρώσουν δύο ενότητες του τεστ CIL και ένα ερωτηματολόγιο.
Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης οι εξής χώρες: Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο (Φλαμανδική Κοινότητα), Κινεζική Ταϊπέι, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Καζακστάν, Κόσοβο, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ομάν, Πορτογαλία, Δημοκρατία της Κορέα, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σλοβακική Δημοκρατία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ουρουγουάη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Την Παρασκευή 24/2/23 θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι τρεις πρώτες διδακτικές ώρες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση για την Αποκριά στο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές/ μαθητριες θα σχολάσουν στις 11:45 π.μ. περίπου.

Από τη Διεύθυνση

Την Τρίτη 7/2/2023 ΔΕ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων.

Την Πέμπτη 9/2/2023, μετά τις 14:00, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στα e-mail των γονέων/κηδεμόνων οι έλεγχοι προόδου Α’ τετραμήνου των μαθητών/τριών.

Την Παρασκευή 10/2/2023 θα πραγματοποιηθούν οι τρεις πρώτες διδακτικές ώρες μαθήματος και οι μαθητές θα σχολάσουν στις 10:45 πμ, οπότε και θα ακολουθήσει η δια ζώσης ενημέρωση από τους διδάσκοντες/τις διδασκουσες για όσους γονείς/κηδεμόνες το επιθυμούν.

 Από τη Διεύθυνση

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ