AfisaGiortilixis

 

«Το Αειφόρο Σχολείο είναι ένα σχολείο χαρούμενο, ήρεμο, ασφαλές, προοδευτικό, ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες χαίρονται να φοιτούν, ένα σχολείο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα, τις ικανότητές και την κριτική τους σκέψη, ένα σχολείο που δίνει χρόνο για αναστοχασμό, που δείχνει κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθήματα, ένα σχολείο εργαστήρι της ζωής και της χαράς.»

Σχετικά με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνάσιο Ηλιούπολης στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία του Υπουργείου, σας πληροφορούμε ότι έχουμε ετοιμάσει και πρόταση που αφορά ειδικά το σχολείο μας... βήμα - βήμα για το αειφόρο σχολείο.

Το συνολικό τεύχος που περιλαμβάνει α) τις προτάσεις μας στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία και β) τις προτάσεις μας για την αναβάθμιση / βελτίωση του σχολείου μας. Πατώντας πάνω στην εικόνα που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε τις αυτές προτάσεις.

aiforos

 

 Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Μαζί με τις ευχές μας για τη νέα χρονιά θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα θέματα:

- ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για τη διαμόρφωση ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος για τα παιδιά μας, προγραμματίζουμε δράσεις που απευθύνονται κυρίως στους μαθητές του σχολείου αλλά και στους γονείς τους για κάποια Σαββατοκύριακα της φετινής χρονιάς.

Η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, ώρα 10.00 π.μ στο χώρο του σχολείου. Θα ξεκινήσουμε καθαρίζοντας τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους του σχολείου (διαδρόμους, χωλ, τουαλέτες) καθώς και το προαύλιο. Είναι απαραίτητο όσοι γονείς / παιδιά έρθουν, να είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα «εργαλεία»: σκούπες, φαράσια, σακούλες σκουπιδιών, καθαριστικά, κλπ.

Οι επόμενες συναντήσεις μας – και ανάλογα με το κέφι της ομάδας εθελοντών – προγραμματίζονται για: την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, την Κυριακή 6 Μαρτίου, την Κυριακή 20 Μαρτίου, την Κυριακή 17 Απριλίου, την Κυριακή 6 Μαίου. (Θα ενημερώνεστε εγκαίρως).

Στόχος αυτής της δράσης είναι να υποστηρίξουμε το έργο της καθαριότητας του σχολείου. Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς το σχολείο μας δεν καθαρίζεται όπως πρέπει και αυτό έχει επισημανθεί στον Δήμο Ηλιούπολης τόσο από τη Δ/νση του σχολείου όσο και από το σύλλογο γονέων.

Επειδή όμως το σχολείο, εκτός από καθαρό, είναι ωραίο να είναι και «ζωντανό», στο πλαίσιο αυτής της δράσης προβλέπονται επιπλέον και άλλες, πιο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις:

- Βελτίωση των χώλ του σχολείου (παγκάκια, ανάρτηση ενημερωτικών πινακίδων, «μαστορέματα» και βαψίματα όπου χρειάζεται, κλπ)

- Έξυπνη σήμανση χώρων και αιθουσών

- Κήπος σχολείου

- Εξωτερικές σημειακές χρωματικές παρεμβάσεις

Θα χαρούμε να σας δούμε και να περάσουμε μαζί κάποιες ώρες δουλεύοντας ομαδικά και δημιουργικά σε έναν χώρο που μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου των Γονέων

 

diaryΤο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο του 2016 μόλις ολοκληρώθηκε. Αποτελεί δημιουργία όλων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων υποστήριξε την έκδοση και την παραγωγή του. Συμβάλλοντας σε αυτήν την προσπάθεια με 5 € αγοράζετε το ημερολόγιο και υποστηρίζετε ηθικά και υλικά το σχολείο και τους μαθητές. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, τα ημερολόγια θα διατίθενται στους μαθητές από τους ταμίες κάθε τμήματος. Επίσης, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου (ημέρα που θα δίνονται οι βαθμοί του Α΄ τριμήνου) μπορούν και όσοι γονείς επιθυμούν, να αγοράσουν για τον εαυτό τους, τους συγγενείς ή τους φίλους τους. Γονείς που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στην προώθηση της πώλησης τους, μπορούν να ενημερώσουν το Δ.Σ. σχετικά. Ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και χαρούμενη όπως οι μέρες του ημερολογίου που φιλοτέχνησαν τα παιδιά μας. Καλές Γιορτές!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΕΛΜΟΥΖΕΙΟ»

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

blog: http://goneis2gymilioupolis.blogspot.gr

 

Με την επιστολή που ακουλουθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου ενημερώνει για θέματα και δράσεις εντός και εκτός σχολικού προγράμματος που αφορούν τους μαθητές τους σχολείου μας αλλά και τους γονείς τους (πληρότητα σε εκπαιδευτικό προσωπικό, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων, λειτουργία σχολικής βιβλιοθήκης, προγράμματα και επισκέψεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, δημιουργία σχολικής χορωδίας, προγραμματισμός χοροεσπερίδων) . Για να διαβάσετε την ενημερωτική επιστολή, πατήστε στο σύνδεσμο...

Προς τους Γονείς των μαθητών / τριών του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

xeri vohtheia 

Η πολύ δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, αλλά και το τεράστιο κύμα προσφύγων που καταφθάνει στη χώρα μας κάνουν πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης και με την υποστήριξη της Δ/νσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, συγκεντρώνει στο Σχολείο μας τα εξής :

  •  Κλινοσκεπάσματα (σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα)
  •  Μπουφάν και αδιάβροχα (για παιδιά και ενήλικες)
  •  Πετσέτες
  •  Γάλα συμπυκνωμένο και βρεφικό
  •  Πάνες, μωρομάντηλα και είδη ατομικής υγιεινής
  •  Γραφική ύλη (μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, τετράδια)

Για τη διευκόλυνση των γονέων, τα είδη συγκεντρώνονται:
- ΣΑΒΒΑΤΟ 10 και ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ από 10:00 έως 13:00, στην αίθουσα του Συλλόγου από τα μέλη του.
- ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο χώρο του Σχολείου (υπεύθυνη καθηγήτρια: κα Παπανίκου)

Και η ελάχιστη προσφορά είναι πολύτιμη!

ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Στοιχεία επικοινωνίας με τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

 

Για να διαβάσετε την επιστολή, πατήστε στο σύνδεσμο. 

Με την επιστολή που ακουλουθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου ενημερώνει για δράσεις και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Για να διαβάσετε την ενημερωτική επιστολή, μπορείτε να πατήσετε στο... σύνδεσμο.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

Ηλιούπολης, 2 Απριλίου 2015

Αγαπητοί γονείς,

Έχει παρατηρηθεί ότι οι ανακοινώσεις του Συλλόγου μας, οι οποίες σας αποστέλλονται σε έντυπη μορφή μέσω των παιδιών, πολλές φορές δεν φτάνουν στα χέρια σας.

Για το λόγο αυτό, σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να πληροφορηθείτε τακτικά για τις δράσεις του Συλλόγου μας και στις ακόλουθες ιστοσελίδες:

1. Στο blog μας: http://goneis2gymilioupolis.blogspot.gr/

2. Στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας http://2gym-ilioup.att.sch.gr/ στον ειδικό σύνδεσμο «Σύλλογος Γονέων»: http://2gym-ilioup.att.sch.gr/goneis/anakoinosis

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήστε με το Σύλλογό μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επί τη ευκαιρία, εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε ένα Καλό Πάσχα μαζί με τα παιδιά σας γεμάτο αγάπη.

 

Με την επιστολή που ακουλουθεί το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας ενημερώνει για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και σχετίζονται με την πιο εύρυθμη λειτουργία του σχολείου αλλά και την οργάνωση δραστηριοτήτων σχετικών με την ψυχαγωγία των μελών της μαθητικής κοινότητας. Για να διαβάσετε την ενημερωτική επιστολή, μπορείτε να πατήσετε το... σύνδεσμο.

Με την επιστολή που ακουλουθεί το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας ενημερώνει για τις πρώτες ενέργειες στις οποίες προέβη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Για να διαβάσετε την ενημερωτική επιστολή, πατήστε στο σύνδεσμο.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Δεκεμβρίου 2014 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεκτικής Επιτροπής και μελών για την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ηλιούπολης κάνετε κλικ εδώ

Ψηφίζουμε και εμείς, Τετάρτη 17-12-2014