Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

sxoleio

1. Ώρα έναρξης των μαθημάτων 8.15' π.μ. Πριν παραταχθούμε για την πρωινή συγκέντρωση, αφήνουμε στο ντουλαπάκι μας την τσάντα, αφού κρατήσουμε τα βιβλία της πρώτης ώρας. Μετά την προσευχή, ανεβαίνουμε αμέσως στις αίθουσες διδασκαλίας. Σε περίπτωση καθυστέρησης, περνάμε από το γραφείο της Διεύθυνσης.
2. Στα διαλείμματα αφήνουμε στα ντουλαπάκια τα βιβλία της προηγούμενης ώρας, παίρνουμε της επόμενης και περνάμε στο προαύλιο. Με το χτύπημα του κουδουνιού πηγαίνουμε κατ' ευθείαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Τσάντες στις αίθουσες δεν επιτρέπονται.
3. Ο χώρος του διαλείμματος εκτείνεται από την είσοδο ως το θέατρο μπροστά στο κτίριο. Δεν πηγαίνουμε στο βορινό μέρος του κτιρίου. Δεν επιτρέπεται η παραμονή μπροστά και μέσα στην είσοδο του σχολείου, κατά την πρωινή προσέλευση και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Προσερχόμενοι οι μαθητές συγκεντρώνονται στην αυλή του σχολείου.
4. Δεν πλησιάζουμε τα κάγκελα και την πόρτα εισόδου, δε μιλάμε με εξωσχολικούς, δεν προσκαλούμε στο σχολείο φίλους ή παλιούς συμμαθητές τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.
5. Δε φέρνουμε μπάλες από τα σπίτια μας. Χρησιμοποιούμε μόνο τις μπάλες που μας δίνουν οι γυμναστές. Παίζουμε σε χώρους που δεν ενοχλούν τις αίθουσες διδασκαλίας και πάντα υπό την επίβλεψη των γυμναστών.
6. Για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει ή μας απασχολεί, απευθυνόμαστε στον εφημερεύοντα καθηγητή ή στον υπεύθυνο του τμήματος. Αυτός κρίνει αν πρέπει να προωθηθεί το θέμα μας στη διεύθυνση ή στο σύλλογο διδασκόντων.
7. Δεν πηγαίνουμε στους χώρους των γραφείων. Τους καθηγητές μας τους συναντάμε στις αίθουσες- εργαστήρια. Στα γραφεία πηγαίνουμε μονό όταν θέλουμε να ζητήσουμε άδεια ή για κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα.
8. Για μικροτραυματισμούς απευθυνόμαστε στους γυμναστές και στη διεύθυνση.
9. Η ενδυμασία μας εναρμονίζεται με το χώρο που βρισκόμαστε. Αποφεύγουμε ακρότητες σε κάθε περίπτωση.
10. Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου (κλειστούς και υπαίθριους).
11. Διατηρούμε καθαρούς όλους τους χώρους του σχολείου.
12. Δεν φέρνουμε μαζί μας κινητά τηλέφωνα στο σχολείο
13. Στις σχέσεις μεταξύ μας πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, δημοκρατικός διάλογος, αναγνώριση και ανοχή του άλλου, αλληλεγγύη, υπευθυνότητα και ευγενής άμιλλα. Δεν ασκούμε ψυχολογική ή σωματική βία στους συμμαθητές μας.
14. Δεν προκαλούμε ζημιές στη σχολική περιουσία. Οποιαδήποτε φθορά θα αποκατασταθεί άμεσα.
15. Δεν καταστρέφουμε τα σχολικά βιβλία και ιδιαίτερα εκείνα, που αποτελούν εργαλεία χρήσιμα και για τις επόμενες τάξεις (π.χ. βιβλία πληροφορικής, μαθηματικών, και γραμματικής, συντακτικού και λεξικού της ελληνικής γλώσσας).
16. Δεν ερχόμαστε καθυστερημένοι στις αίθουσες διδασκαλίας.
17. Υποχρέωση όλων μας είναι η συμμετοχή στις σχολικές δραστηριότητες. Εκεί καταθέτουμε τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και συμμετέχουμε ανάλογα με τις κλίσεις, τα ενδιαφέρονται και τα ταλέντα μας.
18. Στη σχολική ζωή, ο δημοκρατικός διάλογος και οι κανόνες έχουν μεγάλη σημασία. Συμμετέχουμε στις μαθητικές κοινότητες, αποφασίζουμε δημοκρατικά, χωρίς εντάσεις και σεβόμαστε τις αποφάσεις μας.
19. Όλοι, μαζί με τους καθηγητές μας, προσπαθούμε για ένα ήρεμο κλίμα μέσα στην τάξη, που θα βοηθήσει το σχολείο στον παιδαγωγικό και μορφωτικό του ρόλο.
20. Απουσίες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, μεμονωμένες ή συνεχείς, θεωρούνται δικαιολογημένες εφόσον είναι για λόγους υγείας, έχουν την έγκριση της Διεύθυνσης και συνοδεύονται από ιατρική βεβαίωση.
21. Μαθητές που τιμωρούνται με αποβολή παραμένουν στο σχολείο και τους δίνεται απασχόληση.
22. Οι γονείς έρχονται στο σχολείο για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί, μετά την πρωινή συγκέντρωση και στις καθορισμένες από το σχολείο ώρες.

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com