Ο 3ος επιμορφωτικός κύκλος έχει ως θεματική: «Προσεγγίζοντας τη διδακτική πράξη»

1η ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης (Μεσσηνίας & Κεφαλληνίας, Ηλιούπολη) για τα σχολεία που βρίσκονται στις περιοχές: Καρέα, Υμηττό, Βύρωνα, Μετς, Ζωγράφου, Δάφνη, Αγ. Δημήτριο, Καισαριανή, Ηλιούπολη.

2η ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016, στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών (Θύσσου & Αβίας Λαμπρινή-Αθήνα) για τα υπόλοιπα σχολεία της Δ/νσης Δ.Ε. Α΄ Αθηνών.

Η 3η φάση έχει το εξής πρόγραμμα και ωράριο:

10.15-10.30: Προσέλευση
10.30 -11.15: Διδάσκοντας τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» στο μάθημα της Οικ. Οικονομίας,
Εισηγήτρια: Δώρα Βάκα κλ. ΠΕ15
11.15-12.00: Παρουσίαση της διδακτικής προσέγγισης: «Το ολοκαύτωμα - η τύχη της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας », Εισηγήτρια.: κ. Δ. Κεφαλά, κλ. ΠΕ02. Στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης οι συνάδελφοι θα επισκεφτούν την έκθεση «Εγκατάσταση για το
Ολοκαύτωμα-η τύχη της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας», που διοργάνωσαν οι εκπ/κοι
κ. Ελευθέριος Δάφνος κλ. ΠΕ08 & κ. Δώρα Κεφαλά, κλ. ΠΕ02
12.00-12.15: Διάλειμμα
12.15-13.00: Απολογισμός για το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας & συζήτηση για τις
διδακτικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν κατά το τρέχον σχ. έτος
13.00-13.00: Συζήτηση- Κλείσιμο, Δρ. Μακρή, Δ., Σ.Σ. Δ.Ε. κλ. ΠΕ15

 

deigmatiki2Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02 των Γυμνασίων αρμοδιότητας της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων κ. Κατσαγάνη Γεωργίας να παρακολουθήσουν τη δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β΄ Γυμνασίου, που θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Γεώργιο Σπανό, Ομότιμο Καθηγητή της Διδακτικής της Λογοτεχνίας, στο 4ο Γυμνάσιο Δάφνης, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00 έως 14.00.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς στην παρακολούθηση του ανωτέρω σεμιναρίου.

 

neoellhnikilogoΤην Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, ώρα 12.00 έως 14.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με θέμα: «Νύξεις περί τη Δημιουργική Γραφή». Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Δρ. Γεωργία Κ. Κατσαγάνη, Σχολική Σύμβουλο ΠΕ02 Α΄ Αθήνας και εισηγήτρια θα είναι η Δρ. Λουκία Στέφου, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02. Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ02 των Γυμνασίων αρμοδιότητάς της κ. Κατσαγάνη να το παρακολουθήσουν. Παρακαλούνται οι Διευθυντές να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς στην παρακολούθηση του ανωτέρω σεμιναρίου.

Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02 της περιοχής αρμοδιότητος της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων κ. Κατσαγάνη να παρακολουθήσουν το ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο. Οδηγίες γαι τη διδασκαλία Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στο Γυμν?σιο.
To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, και ώρα 11.45 έως 14.00 από τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕ02, Δρ Κατσαγάνη Γεωργία.
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου από όλους του εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ02 κρίνεται απαραίτητη.

 

Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02 της περιοχής αρμοδιότητος της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων κ. Κατσαγάνη να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: Παρουσίαση διδακτικού σεναρίου  στην Ελένη του Ευριπίδη (Γ΄ Γυμνασίου)
To επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 έως 14.00 από τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕ02, Δρ Κατσαγάνη Γεωργία.
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου από όλους του εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ02 κρίνεται απαραίτητη. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να έχουν μαζί τους το σχολικό εγχειρίδιο "Ευριπίδη Ελένη".

 

Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ02 καθώς και οι εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ01 που έχουν αναλάβει τη διδασκαλία του μαθήματος Βιωματικές δράσεις:Τοπική Ιστορία στη Γ΄ Γυμνασίου να παρακολουθήσουν το επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα: Διδακτική και διδασκαλία του μαθήματος «Τοπική Ιστορία», στο πλαίσιο των Βιωματικών Δράσεων.
To επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης,την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 έως 14.00 από τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕ02, Δρ Κατσαγάνη Γεωργία.
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου από όλους του εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ02 κρίνεται απαραίτητη.

 

sxolikosekfovismos

Το Συνέδριο με θέμα: «Εκφοβισμός των Εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου» θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 10 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης και στις 9 Μαΐου 2015 στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με εισήγηση ανάδειξης καλών πρακτικών πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εν λόγω Συνέδριο παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση μέχρι τη Δευτέρα 04 Μαΐου 2015.

 

rallio

Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο των Ραλλείων Πρότυπων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Διδακτικό Προσωπικό, κατόπιν εγκρίσεως της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Αριθμ. Πρωτ. 27745/Δ6/19-02-2015), οργανώνει Επιστημονική Διημερίδα στις 9 και 10 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Ραλλείων Π.Π.Σ. (Αλεξάνδρου 3, Καστέλα Πειραιάς), με θέμα:

«Αφήγηση και Ακρόαση»
Παιδαγωγικές πρακτικές και διδακτικές εφαρμογές στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση

Η θεματολογία της διημερίδας (εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια) απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διημερίδα πατήστε στο συνημμένο έγγραφο που ακολουθεί.

Εγκύκλιος επιστημονικής διημερίδας " Αφήγηση και Ακρόαση" 

 

outopiaΟ Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας οργανώνει τρίωρο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο "Διαμεσολάβηση και ειρηνική διαχείριση συγκρούσεων: όραμα ή ουτοπία;" την Τετάρτη 6 Μαϊου 2015 και ώρες 15.00-18.30 στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Δηλώσεις συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς αυστηρώς έως 30 Απριλίου 2015 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Αριθμός συμμετεχόντων: 30. Θα τηρηθεί σεiρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Σ.Σ.Ν Αθήνας

 

greekasaforeign

Tο online σεμινάριο με τίτλο «Η διδασκαλία του κειμένου σε όλα τα επίπεδα ελληνομάθειας» θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Διάρκεια: 6 εβδομάδες
Έναρξη: 27 Απριλίου 2015
Δομή: Μελέτη των διδακτικών υλικών που βρίσκονται σε πλατφόρμα moodle σύμφωνα με προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα και τέσσερις (6) online συναντήσεις σύγχρονης εκπαίδευσης (προαιρετικές) με τους εκπαιδευτές του σεμιναρίου μέσω skype. Οι εκπαιδευτές θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευομένων ώστε να επικοινωνούν μαζί τους μέσω Skype, τηλεφώνου ή e-mail.
Δίδακτρα: 95 ευρώ (περιλαμβάνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης 30 ωρών)

Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και για να κατεβάσετε την αίτηση εγγραφής.

 

Ενόψει της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015, καλούνται οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων που υπηρετούν στα Γυμνάσια, και οι εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων που υπηρετούν στα ΓΕ.Λ της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας και δεν εμπλέκονται ως Βαθμολογητές στα Βαθμολογικά Κέντρα, να δηλώσουν τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία επιθυμούν να ορισθούν ως Επιτηρητές. Πληροφορίες για τη διαδικασία μπορείτε να βρε?τε στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που ακολουθεί.

Επιτηρητές πανελλαδικών εξετάσεων 2015

 

kedeΤο Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας Αττικής και το Ίδρυμα Friedrich Ebert, στο πλαίσιο του βιωματικού επιμορφωτικού προγράμματος «Επικοινωνία Δίχως Βία για Σχολεία Δίχως Βία» που συνεχίζεται για τέταρτο χρόνο, προσκαλούν εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ημερίδα με θέμα:

«Καινοτόμες δράσεις στο σχολείο και βιωματική γνώση: προάγοντας την μη-βίαιη επικοινωνία»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, ώρες 17:00 – 21:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (Κέντρο Τύπου) της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της ημερίδας και αίτηση συμμετοχής σε αυτή στους συνδέσμους που ακολουθούν.

Πρόγραμμα ημερίδας 24.4.2015

Αίτηση συμμετοχής στην ημερίδα

 

afigisiΤο Εργαστηρίου Πειραματικής Παιδαγωγικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο 30 ωρών με τίτλο "Η τ?χνη της αφήγησης". Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης (διορισμένους ή αδιόριστους), Νηπιαγωγούς, Ψυχολόγους, Γλωσσολόγους, Κοινωνιολόγους, Θεατρολόγους, Εκπαιδευτικούς Εικαστικών κ.α.. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης Επιμορφωτικού Σεμιναρίου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Έναρξη σεμιναρίου 20 Απριλίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το στόχο, το περιεχόμενο και τα διαδικαστικά συμμετοχής στο σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από το επισυναπτόμενο αρχείο που ακολουθεί.

Ανακοίνωση του Εργαστηρίου Πειραματικής Παιδαγωγικής

 

paidimuseumΗ Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού διοργανώνει την 4η εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Παιδί και Μουσείο». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στην Αθήνα, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και ώρες 9:30-13.00. Την ημερίδα μπορούν να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.pee.gr/?page_id=54 .

 

tsarlitsaplinΟ Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας οργανώνει τρίωρο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο "Παιδική κακοποίηση:  αναγνώριση, αντιμετώπιση και διαχείριση στη σχολική κοινότητα" την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 και ώρες 15.00-18.30 στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Δηλώσεις συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς αυστηρώς έως 5 Απριλίου 2015 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..  Αριθμός συμμετεχόντων: 20. Θα τηρηθεί σεiρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Σ.Σ.Ν Αθήνας

 

sinedriodiapolitismiko

Η Διεθνής Ένωση Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΑΙΕ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Ελληνικής Ένωσης Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΕΕΔΕ) και του Παρατηρητηρίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης διοργανώνει διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Πολιτισμική Ετερότητα, Ισότητα και Κοινωνική Ένταξη: Η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα και επέκεινα».
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2015 και μπορούν να το παρακολουθήσουν χωρίς δαπάνη για το δημόσιο εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.iaie.org/ioannina2015/1_call.html .

 

periballonTo σεμινάριο - ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους καθώς αφορά και εκείνους τους εκπαιδευτικούς που προγραμματίζουν να αναλάβουν προγράμματα και δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κατά το ερχόμενο σχολικό έτος 2015-2016. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

britishcounsilΤο British Council με την υποστήριξη της Microsoft Hellas διοργανώνει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών με σκοπό την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση για δεξιότητες ζωής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η 10η Μαρτίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.britishcouncil.gr/life-skills/get-involved/competition.

 

deigmatiki2Σε εφαρμογή του τριμηνιαίου προγραμματισμού της η Σχολική Σύμβουλος ΠΕ02 Δρ. Γεωργία Κ. Κατσαγάνη προσκαλεί τους Φιλολόγους των Γυμνασίων αρμοδιότητάς της σε παρακολούθηση δειγματικής διδασκαλίας στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου, με θέμα: «Παραγωγή γραπτού λόγου". Διδάσκων θα είναι ο κ. Γεώργιος Σπανός, Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης (Κεφαλληνίας και Μεσσηνίας, τηλ. 2109959051) την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, ώρα 11.45 έως 14.00.

 

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015
17:00
Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθ?ιας και δευτεροβάθ?ιας εκπαίδευσης. Τα θέ?ατα των σε?ιναρίων αφορούν τις εκπαιδευτικές δράσεις που προτείνονται από την ομάδα προγραμματισμού του Κέντρου Επισκεπτών στα σχολεία κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και παρουσίαση του αντίστοιχου εκπαιδευτικού υλικού.