Δράση που εμπλέκει την Τέχνη με σκοπό την ανάπτυξη της φιλοζωικής κουλτούρας στο σχολείο. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ελευθέριος Δάφνος καθηγητής Εικαστικών, Θεοδώρα Μάνου Φιλόλογος,Δώρα Βάκα καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας.

animalalert

Με τους μαθητές των Permissions, προγράμματων αγωγής υγείας "Νοιάζομαι και δρω για την ανάπτυξη φιλοζωικής κουλτούρας" και "Εθελοντισμός - Φιλοζωική κουλτούρα ως μέσον αυτογνωσίας για τη συγκρότηση υγιέστερων κοινωνιών", έχουμε δημιουργήσει ένα site για την διάχυση των δραστηριοτήτων μας.

 

Το site είναι το παρακάτω : http://animalalertgreece.wixsite.com/animalalert-1

 

humanrights

 

Τα προγράμματα Αγωγής Υγείας που εκπονήθηκαν το σχολικό έτος 2015-2016, πήραν την ψηφιακή τους υπόσταση και σας παρουσιάζονται με την μορφή ψηφιακού εντύπου. Ξεφυλλίστε το πατώντας πάνω στο σύνδεσμο που ακολουθεί και μην παραλείψετε να περιηγηθείτε στους ενεργούς συνδέσμους που υπάρχουν στο έντυπο. Μερικούς από αυτούς θα βρείτε στην λέξη "βίντεο".

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Οι υπεύθυνοι καθηγητές Βάκα Δώρα και Ελευθέριος Δάφνος.

 

sakidia1Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 αντιπροσωπεία από μαθητές, καθηγητές, γονείς και την Πρόεδρο του συλλόγου γονέων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης παρέδωσαν τριάντα ένα σακίδια στα παιδιά των προσφύγων στον Πειραιά, μετά το κάλεσμα για την συλλογή τους που είχε γίνει στο σχολείο. Η βασική ιδέα της ομάδας ΠΑΡΕΑ που έκανε το αρχικό κάλεσμα είναι να συγκεντρωθούν κάποια απαραίτητα πράγματα που μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών προσφύγων κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού τους ή της παραμονής τους στην Ελλάδα, αλλά και να τους δώσουν χαρά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Πύλη Ε1 του Πειραιά, μοιράστηκαν περισσότερα από 1000 σακίδια στα παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά εκεί. Η προσπάθεια της παραπάνω ομάδας θα συνεχιστεί και οι διανομές θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της. Το σχολείο μας και ο Σύλλογος Γονέων υποστήριξαν και με την φυσική τους παρουσία αυτή την δράση με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη προς στα παιδιά που φιλοξενούνται, στις δύσκολες συνθήκες που βίωσαν και βιώνουν κατά τον ξεριζωμό τους. Κατά την διάρκεια της δράσης παρατηρήθηκαν, εκτός από τις συνθήκες διαμονής, η χαρά και το άγχος των παιδιών κατά την διανομή των σακιδίων, οι προσπάθειες τον εθελοντών να συντονίσουν τις οικογένειες των προσφύγων και τα άτομα της δράσης και τέλος, η ανάγκη μεθοδευμένης στήριξής και συντονισμού σε διάφορα επίπεδα της καθημερινότητάς τους.
Ευχαριστούμε τη σχολική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών για τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους. Ελπίζουμε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για να προωθηθούν θετικά πρότυπα και να καλλιεργηθεί η συλλογικότητα.

Θεοδώρα Βάκα ΠΕ15

 

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκέντρωση υλικού θα συνεχιστεί μέχρι και την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Η ημέρα παράδοσης των σακιδίων στο λιμάνι του Πειραιά είναι το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ, το μεσημέρι. Η ακριβής ώρα θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως. ‘Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παράδοση των σακιδίων στον Πειραιά, παρακαλούμε να ενημερώσουν είτε την καθηγήτρια κ. Δώρα Βάκα στο σχολείο, είτε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με την αναγραφή των στοιχείων επικοινωνίας τους.

Για συγκεκριμένες πληροφορίες πατήστε πάνω στην εικόνα που ακολουθεί.

enasakidio

 

Ενημερωτικές συναντήσεις για graffiti...

balloonrightgraffitiΓια τις ομάδες των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας «Για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα καλύτερο κόσμο», «Ανοιχτοί Διάλογοι μεταξύ σχολείου και κοινωνίας» θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις με την εικαστικό-εκπαιδευτικό Παναγιώτα Κορωνιού (πτυχιούχος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών). Θα μας μιλήσει για την ιστορία και τις τεχνικές του graffiti και για γνωστούς καλλιτέχνες που μέσα από το έργο τους προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό γύρω από τις ανθρωπιστικές αξίες. Στο τέλος θα αποφασίσουμε και ζωγραφίσουμε όλοι μαζί graffiti στον χώρο του σχολείου μας. Οι τρεις συναντήσεις θα γίνουν Σάββατο πρωί ξεκινώντας από το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00 – 12:00π.μ., στο εργαστήριο των εικαστικών του σχολείου μας. Μπορείτε να φέρετε και δικά σας καινούργια ή παλιότερα σχέδια graffiti για ανταλλαγή απόψεων και για να δει η εικαστικός και τις δικές σας δουλειές!

Ενημερώστε μας εγκαίρως για την συμμέτοχή σας!
Βάκα Δώρα ΠΕ15 και Δάφνος Λευτέρης ΠΕ08

 

Υποκατηγορίες