Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Θέατρο Δημαρχειακού Μεγάρου Ηλιούπολης “Μίκης Θεοδωράκης”.

dimarxeio2024

Συγκεκριμένα, έγινε προβολή της ταινίας μικρού μήκους: “Οι σκέψεις της Νεφέλης” που δημιούργησε το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο “Yousmile” του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά ενδοσχολικής βίας που έχουν αναφερθεί από μαθητές και μαθήτριες, στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του Οργανισμού και έχει ως στόχο να δώσει υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα που βιώνει ένα παιδί που δέχεται Bullying. Ακολούθησε συζήτηση με την Τζωρτζίνα Τσάγκα, συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου “YouSmile”. Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών του σχολείου συζητήθηκαν οι διαστάσεις του φαινομένου και δόθηκε έμφαση σε συναισθήματα όπως είναι ο πόνος, ο φόβος, η ντροπή που βρίσκονται μέσα στα παιδιά που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα του εκφοβισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση την πρόσφατη Έρευνα του Οργανισμού:

– 1 στα 3 παιδιά σε όλη την Ελλάδα δέχεται σχολικό εκφοβισμό και

– 1 στα 6 παιδιά σε όλη τη χώρα δηλώνουν ότι αισθάνονται πώς το σχολείο τους δεν τους μαθαίνει να μην εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους.

Σύνθεση 15μελούς μαθητικού συμβουλίου για το σχολικό έτος 2023-2024

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος (Γ1)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΤΟΛΙΚΑΣ Γιώργος (Γ4)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΝΙΝΟΥ Σοφία (Γ3)

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 ΛΥΤΡΙΑΝΗΣ Ευάγγελος (Β2)

 ΚΟΥΝΤΕΜΑΝΗΣ Παναγιώτης (Β2)

 ΤΟΥΑΡΔΗ Νεφέλη (Γ1)

 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΧΟΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚYΛΙΚΕΙΟ

 ΚΑΙΤΑΖΙ Νίκο (Γ2)

 αναπληρωματικός:  ΤΖΙΩΡΑΣ Μάριος (Β4)

ΜΕΛΗ

 ΑΜΠΟΥΜΠΑΚΡ Βαλέρια (Β1)

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ Αθανασία (Γ1)

 ΑΡΜΑΟ Ρενάτα (Β1)

 ΒΟΥΓΙΚΛΑΚΗ Γεωργία (Β1)

 ΚΑΜΠΑΣ Άγγελος (Α2)

 ΚΟΥΤΙΒΑΣ Αργύρος (Γ3)

 ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ Νίκος (Α3)

ΠΡΟΣΟΧΗ: καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας η Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021.

(η αίτηση συμμετοχής  βρίσκetai σε ηλεκτρονική μορφή στο τέλος της ανάρτησης)

enisxitikididakslia2016

Βάσει της υπ' αριθμ. 140211/Δ2/03-11-2021 υπουργικής απόφασης  προβλέπεται η υλοποίηση υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά,  στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης ή θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους, Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάληψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

eutaxies Η δημιουργία του ιστολογίου ΕΥΤΑΞΙΕΣ οφείλεται στην επιθυμία μου να παρουσιαστεί το μεράκι και η φαντασία των μαθητών μου μέσα από τις δραστηριότητες που έχουμε δουλέψει στην τάξη μας, στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας αλλά και των υπολοίπων αντικειμένων που δουλεύω ανά διαστήματα. Ευελπιστώ κάποιες από τις ιδέες μας να βρούνε θέση και σε άλλες τάξεις. Θα χαρώ ιδιαιτέρως αν καταφέρουμε να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα όσα μας απασχολούν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για τις τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας των μαθητών μας. Για να συνδεθείτε με το ιστολόγιο μπορείτε να επιλέξετε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://eutaxies.blogspot.gr/p/blog-page.html
Καλή περιήγηση και καλή διασκέδαση σε όλους σας!

Δώρα Βάκα ΠΕ15

beeΣτο ιστολόγιο ΚΕΝΤΡΙΣΜΑΤΑ  της κ. Τζένης Σιούτη γίνεται ταξινόμηση και αρχειοθέτηση ενός πλούσιου υλικού από πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, στις οποίες η εκπαιδευτικός  είχε  άμεση «εμπλοκή», από την περίοδο 2005-2006, που βρέθηκε να υπηρετεί σε αυτό το σχολείο, σαν καθηγήτρια Γερμανικής γλώσσας. Το ιστολόγιο θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με υλικό από τις όποιες νέες δραστηριότητες μαζί με επίκαιρα σχόλια και πληροφόρηση για τα όσα θα συμβαίνουν στη μικρή κοινότητα του σχολείου ή στην ευρύτερη της εκπαίδευσης.

H ηλεκτρονική διεύθιυνση του ιστολογίου είναι http://tzenisiouti.blogspot.gr/.