Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπαφατάκη Χαρούλα ΠΕ06

Σχολικό έτος: 2017-2018

eurolabel2018

Το πρόγραμμα  ξεκίνησε στις 6/ 10/ 2017 και συμμετείχαν χώρες όπως η Τυνησία, η Πορτογαλία, η Αρμενία, η Ουκρανία, η Τουρκία, η Ρουμανία και η Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ασχοληθήκαμε με τη διαφορετικότητα αλλά και με την «ομοιότητα» που έχουν οι λαοί σε όλο τον κόσμο και με το πώς μπορούμε όλοι να συμπεριληφθούμε σε μια ομάδα ανεξάρτητα από τις διαφορές μας καταλήγοντας στο ότι ο κόσμος μπορεί να είναι όμορφος μετατρέποντας τους μαθητές μας σε πρεσβευτές της ειρήνης.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μαθητές από την Γ΄τάξη :

1. Κλεοπάτρα Σιγλίδη 2. Χρυσούλα Κριεζή 3. Κωνσταντίνος Μανιαδάκης 4. Κωνσταντίνος Μάλαμας 5. Δήμητρα Ντέντε 6. Αθανάσιος Κόντος 7. Αγγελος Καμπέρης.

 

https://twinspace.etwinning.net/47779/home

 

Βράβευση του 2ου Γυμνάσιου Ηλιούπολης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning 2017 στη Μάλτα και της εκπαιδευτικού Δώρας Βάκα

 vakavraveusi

Μια σημαντική διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης το οποίο βραβεύτηκε στο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning που έλαβε χώρα στη Μάλτα από τις 26 έως τις 28/10/2017.
Το 2ο Γυμνάσιο βραβεύτηκε με το Βραβείο Mediterranean Prize στο Διαγωνισμό Ευρωπαϊκών βραβείων eTwinning στις 13 Μαρτίου 2017 για το έργο “Does the earth have boarders? Migration and Human Rights”. Η συντονίστρια του έργου  κ. Δώρα Βάκα ταξίδεψε στη Μάλτα για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 26/10 και να γευτεί την χαρά της επιτυχίας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

 

 

vakaΣτις 13 Μαρτίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα Ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning 2017. Είχαν υποβληθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο 591 αιτήσεις έργων που είχαν ήδη αξιολογηθεί και είχαν κερδίσει Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας.

Τα έργα αυτά θεωρούνται όλα παραδείγματα συλλογικής εργασίας και επέδειξαν άριστα επιτεύγματα. Συνολικά απονεμήθηκαν 11 βραβεία σε αντίστοιχες κατηγορίες. Μπορείτε να δείτε όλες τις κατηγορίες εδώ.

Στο 2o Γυμνάσιο Ηλιολύπολης απονεμήθηκε το βραβείο “Mediterranean Prize” (Sponsored by the Nation Support Services of Greece-Cyprus-France-Spain-Italy-Portugal-Albania-Croatia), για τη σχολική χρονιά 2015-2016.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους για το έργο τους και για τη διάκριση που απέσπασαν.
Μα ιδιαιτέρως στους μαθητές του σχολείου για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία τους.

Για να περιηγηθείτε στο έργο δείτε εδώ: https://twinspace.etwinning.net/9984/home

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπαφατάκη Χαρούλα ΠΕ06

Σχολικό έτος: 2016-2017

HELLO WORLD! IS EVERYTHING ALL RIGHT?
(ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΣΜΕ! ΟΛΑ ΚΑΛΑ;)

Παρακολουθήστε ένα βιντεακι για το πακετο με γραμματα και δωρακια που μας ήρθε από την Τυνησια!

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΥΝΗΣΙΑ

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπαφατάκη Χαρούλα ΠΕ06

Σχολικό έτος: 2016-2017

HELLO WORLD! IS EVERYTHING ALL RIGHT?
(ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΣΜΕ! ΟΛΑ ΚΑΛΑ?)
Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και θα απασχοληθούν με τα προβλήματα της εποχής. Θα συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προσπαθήσουν να σώσουν τον κόσμο μέσα από την τέχνη και τη δημιουργικότητά τους. Θα γίνουν πρέσβεις της ελπίδας στον κόσμο και θα μεταλαμπαδεύσουν τις ανθρωπιστικές αξίες όπως την ειρήνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη , τον σεβασμό στον συνάνθρωπο.
Συμμετέχουσες χώρες:
Ιταλία, Αλβανία, Γεωργία, Ρουμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Αρμενία, Τυνησία, Φύρομ.

Έναρξη προγράμματος 10 Νοέμβρη 2016
Συμμετέχοντες μαθητές από Γ3-Γ4 προχωρημένοι

ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

 

etwinningvaka2

Ένα μικρό χρονικό από την ειδική βράβευση, την παρουσίαση του έργου "Does the Earh have borders? Migration and Human Rights" μέχρι και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

http://eutaxies.blogspot.gr/2016/11/does-earth-have-borders-migration-and.html

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βάκα Θεοδώρα ΠΕ15

Σχολικό έτος: 2015-2016

canvas.vaka1Ο τίτλος του έργου που φέραμε εις πέρας αυτή τη χρονιά είναι "Does the earth have borders? Migration and Human-Rights" και συνεργαστήκαμε με σχολεία από Ιταλία, Γερμανία, Τυνησία, Πολωνία. Ο σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν επίκαιρα ζητήματα γύρω από το μεταναστευτικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όχι μόνο για την χώρα τους αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο έχοντας ως βάση τις χώρες συνεργασίας. Το παραπάνω έργο έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές να αναλογιστούν και να ανακαλύψουν γιατί οι άνθρωποι θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα τους, μελέτησαν την ιστορία της Μέσης Ανατολής-κυρίως της σύγχρονης-, απόκτησαν μια σαφέστερη εικόνα για τις ευκαιρίες και το ρίσκο της μετανάστευσης και αναζήτησαν πιθανές λύσεις. Ήταν ένα αρκετά απαιτητικό πρόγραμμα τόσο γιατί συνεργαστήκαμε με μαθητές Λυκείου, όσο και για τον δημοσιογραφικό χαρακτήρα που είχε το project. Το πραγματικό ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και η πρόκληση του ψηφιακού εγγραμματισμού λειτούργησαν θετικά σε αυτό το πρώτο μας εγχείρημα. Για να δείτε τις παρουσιάσεις και τις δραστηριότητες του έργου, πατήστε στο σύνδεσμο http://eutaxies.blogspot.gr/p/blog-page_22.html. Το έργο, αφού αξιολογήθηκε, βραβεύτηκε με ετικέτα ποιότητας προς μεγάλη χαρά της ομάδας.

etwinningvaka

 

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μπαφατάκη Χαρούλα ΠΕ06

Σχολικό έτος 2014-2015

etwinningphoto

Το πρόγραμμα E-TWINNING βασίζεται στην ιδέα της αδερφοποίησης σχολείων εντός ή και εκτός εθνικών συνόρων. Προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία στους εκπαιδευτικούς αλλά πολύ περισσότερο στους συμμετέχοντες μαθητές.

Το έργο "Τhe Character Project. Educating the Heart” βασίστηκε στο επιμορφωτικό υλικό των MOOCS «Teaching Character and creating positive Classrooms».

Οι μαθητές μέσω της συμμετοχής τους:

  • διερευνούν σημαντικές έννοιες-κλειδιά της θετικής ψυχολογίας,
  • ανακαλύπτουν τα θετικά γνωρίσματα του χαρακτήρα τους και τα αξιολογούν,
  • εντοπίζουν τις αδυναμίες τους και προσπαθούν να βρουν λύση,
  • ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους,
  • αποκτούν αυτογνωσία,
  • συνειδητοποιούν την αξία της συναισθηματικής αγωγής στο σχολείο.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπαφατάκη Χαρούλα ΠΕ06

Σχολικό έτος: 2013-2014

makeawish

Το “make a wish” είναι ένα πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2013-2014 ανάμεσα σε πολλά σχολεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών από την καθηγήτρια Χαρούλα Μπαφατάκη .Στόχος του προγράμματος ήταν να μοιραστούν τα παιδιά μεταξύ τους τις εμπειρίες τους και να συνειδητοποιήσουν ότι οι πέρα από όρια και σύνορα οι σκέψεις και οι επιθυμίες των συνομηλίκων τους είναι ίδιες.Το πρόγραμμα κέρδισε την ετικέτα ποιότητας από την εθνική υπηρεσία etwinning /αδελφοποίησης σχολείων Ελλάδας και εξωτερικού.Οι χώρες, οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι: Ρουμανία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σλοβενία.
Το πρόγραμμα αποτελείτο από τις ενότητες: