Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δείτε το έγγραφο για τις ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2017-2018 εδώ.

 

Σχετικά με την εγγραφή μαθητών και μαθητριών σε σχολεία Δ/θμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018 μπορίτε να πατήσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί για τη σχετική εγκύκλιο. ΕΔΩ

Στο αρχείο που ακολουθεί παρατίθενται οι τομείς και οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΕΠΑΛ) Α΄ ΑΘΗΝΑΣ για την ενημέρωση των ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ενόψει της επιλογής σχολείου φοίτησής τους.

(κάντε αριστερο κλικ πάνω στην εικόνα)

epal

 

logotexnia18

 

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει το 18ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Λογοτεχνίας για μαθητές και μαθήτριες Γ΄ Τάξης Γυμνασίου. Για περισσότες πληροφορίες επί της διαδικασίας και για τους όρους συμμετοχής πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

enischitiki didaskalia 500x287Βάσει της υπ' αριθμ. 201980/Δ2/10-12-2015 υπουργικής απόφασης με θέμα «Οργάνωση και Λειτουργία ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για το σχολικό έτος 2015-2016» προβλέπεται η υλοποίηση υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα: Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς, Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

Περισσότερα...

mailman

 

Το Πρότυπο Γυμνάσιο και το Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διοργανώνουν πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο " Όσα φέρνει ο ταχυδρόμος" . Ακολουθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού με πληροφορίες για τις ημερομηνίες διεξαγωγής, τους όρους συμμετοχής και τα βραβεία.

Προκήρυξη Διαγωνισμού " Όσα φέρνει ο ταχυδρόμος"

 

prosfidesimage

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων στο προσφυγικό ζήτημα, προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για το σχολικό έτος 2014-2015 μεταξύ των μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και της Α΄ τάξης Λυκείου. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και οι εργασίες θα εκπονηθούν εκτός ωρών διδασκαλίας.
Το θέμα του εφετινού Διαγωνισμού είναι «Η ιστορία του Αζίζ. Αν ήσουν εσύ στη θέση του…».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού, τις προθεσμίες συμμετοχής καθώς και βοηθητικό υλικό σχετικό με το θέμα μπορείτε να βρείτε στα συνημμένα έγγραφα που ακολουθο?ν.

Υπουργική εγκύκλιος προκήρυξης του διαγωνισμού.

Πηγές έμπνευσης, υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμοι σύνδεσμοι που είναι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο με πρακτικές οδηγίες για τη δημιουργία κολάζ, βίντεο και ιστολογίων.

Ενημερωτικό υλικό για την Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 

EuropeanDayofLanguages

 

Πατώντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν για το διαγωνισμό.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

 

euflagΣτο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ανάπτυξη 2015 προκηρύσσεται Διαγωνισμός συγγραφής σύντομου άρθρου με θέμα «Ο κόσμος-εμείς-το μέλλον», ο οποίος θα διεξαχθεί μεταξύ των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δύο κατηγορίες:
Α) κατηγορία μαθητών Γυμνασίου και Β) κατηγορία μαθητών Λυκείου.
Καθώς το 2015 σηματοδοτεί τόσο την εκκίνηση των νέων στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες όσο και τη χάραξη στρατηγικής για την αναπτυξιακή εκπαίδευση, θεωρείται σημαντική η συμμετοχή των μαθητών σε μία δράση που θα τους ευαισθητοποιήσει και θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν ότι ανήκουμε όλοι σε μία κοινωνία με κοινά παγκόσμια προβλήματα.

Περισσότερα...

diagwnismos logotexniasVIRONASΟ Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο δημιουργίας και ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ νεολαίας και πνευματικών μορφών, οι οποίες αποτελούν σύμβολα δημιουργίας και πηγές έμπνευσης, διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του Λόρδου Βύρωνα, με αφορμή την επέτειο γέννησής του στις 22 Ιανουαρίου 1789.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και αφορά δύο κατηγορίες κειμένων: α) ποιητικό έργο, αδημοσίευτο, έκτασης μέχρι 40 στίχους σε ομοιοκατάληκτο ή ελεύθερο στίχο ή β) διήγημα, αδημοσίευτο, έκτασης μέχρι 1.500 λέξεις.

Τα έργα θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, θα φέρουν τίτλο και θα υποβληθούν σε κλειστό φάκελο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν ή να αποστέλλουν τα έργα τους στο Δημαρχείο Βύρωνα στο τμήμα διοίκησης (πρωτόκολλο), από 03 Μαρτίου έως 01 Ιουνίου 2015. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Η προκήρυξη του Διαγωνισμού.

17diagonismospoiisisΗ Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών προκηρύσσει τον 17ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίων και όλων των τάξεων Λυκείων της χώρας. Η τελική προθεσμία υποβολής του έργου των μαθητών/τριών είναι η 31η Μαρτίου 2015. Οι διακριθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο:210 3302550 και ηλεκτρονικά στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. ή να πατ?σουν στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Προκήρυξη 17ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος

.

laskaridiTο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει τον 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη «Μνήμη Καίτης Λασκαρίδη».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Η τελική προθεσμία υποβολής του έργου των μαθητών/τριών είναι η Παρασκευή 29 Μαΐου 2015. Στους/στις 3 πρώτους διακριθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα σε ειδική τελετή στην οποία θα προσκληθούν οι συμμετέχοντες καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Καλή Κυπαρίσση, τηλεφωνικά στο:210 4297540,-1,-2, με τηλεομοιοτυπία στο: 210 4296024 και ηλεκτρονικά στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Για αναλυτικότερες οδηγίες, μπορείτε να πατ?σετε.. εδώ.

allilographiaΗ Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (Universal Post Union - Π.Τ.Ε.), ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι η χώρα μας, είναι ένας διεθνής οργανισμός που συγκαταλέγεται στους εξειδικευμένους διακυβερνητικούς οργανισμούς του Ο.Η.Ε. και έχει καθιερώσει με το Συνέδριο του Τόκυο το 1969 Διεθνή Διαγωνισμό επιστολικών εκθέσεων για νέους και νέες έως 15 ετών.
Ο διαγωνισμός αυτός έχει σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων για το συγκεκριμένο τρόπο επικοινωνίας, να αναπτύξει την ικανότητά τους να συντάσσουν επιστολικές εκθέσεις, να καλλιεργήσει την οξύνοιά τους και να συμβάλει στη σύσφιξη των διεθνών σχέσεων φιλίας, που αποτελεί μία από τις βασικές αποστολές της Π.Τ.Ε.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας ηλικίας έως 15 ετών.
Το θέμα του διαγωνισμού που επιλέχθηκε για το έτος 2015 είναι:

«Γράψτε μία επιστολή περιγράφοντάς μας τον κόσμο στον οποίο θα θέλατε να μεγαλώσετε»

Με τη συμμετοχή στον 44ο Διεθνή Διαγωνισμό Αλληλογραφίας Νέων 2015, η Π.Τ.Ε. δίνει σε νέους και νέες παγκοσμίως την ευκαιρία

Περισσότερα...

 war 1966Ο Δήμος Καλαβρύτων, τιμώντας τον προικισμένο λογοτέχνη και μαχόμενο επιστήμονα Γιάννη Κουτσοχέρα, προκηρύσσει, για εικοστή πρώτη συνεχή χρονιά, Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» και θέμα σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος, μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές, μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

Πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού, την προθεσμία συμμετοχής καθώς και τις προτεινόμενες κατηγορίες βράβευσης μπορείτε να αντλήσετε πατ?ντας στο σύνδεσμο.

taksidioneiro

Το 3ο Γενικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ» διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γραπτού Δοκιμίου ?Έκθεσης με θέμα: "Το σχολείο που ονειρεύεστε". Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων, Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δοκιμίων-εκθέσεων είναι η 31η Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, το σκοπό και τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό πατήστε εδώ.

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com