Β΄ ΤΑΞΗ

  • Δευτέρα 5/9/22, ώρα 09.00-12.00: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)
  • Τρίτη 6/9/22, ώρα 09.00-12.00: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  • Τετάρτη 7/9/22, ώρα 09.00-11.00: ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την ύλη των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων ανα τάξη και μάθημα για τις προαγωγικές και απολυτήριες ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις Ιουνίου 2022 .

ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

PROGRAMMEXETASEWNEPANALIPTIKVNTELIKO2022

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e- εγγραφές. Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας παρακαλούμε να διαβάσετε τις ακόλουθες οδηγίες:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας καλούμε να προχωρήσετε - με τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) - στην εγγραφή (log in) των παιδιών σας που φοιτούν στο σχολείο μας και στις δυο διαθέσιμες από το ΥΠΑΙΘ πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δηλαδή την e-class και την e-me. Ειδικά η λειτουργία της πλατφόρμας e-me παρουσιάζει τεχνικές δυσλειτουργίες που καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την επικοινωνία των εκπαιδευτικών του σχολείου με τους ήδη εγγεγραμμένους μαθητές και μαθήτριές τους.

Στη διάθεσή σας
και σταθερά από το ΣΠΙΤΙ,
Η Διεύθυνση

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, αγαπητοί/ές μαθητές/-τριες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στο πλαίσιο υλοποίησης της ασύχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ήδη λειτουργούν τις ηλεκτρονικές τους τάξεις στις προτεινόμενες από το ΥΠΑΙΘ πλατφόρμες e-me και e-class που υποστηρίζονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Παροτρύνουμε τους μαθητές/μαθήτριες να εγγραφούν στις πλατφόρμες κάνοντας χρήση των username, που έχουν αποκτήσει μετά από εγγραφή τους στο ΠΣΔ, και να αναζητήσουν τις ηλεκτρονικές τάξεις και το εκπαιδευτικό υλικό των καθηγητών τους. Σκοπός είναι -αν αυτό είναι τεχνικά δυνατό- η επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές/μαθήτριες να διεξάγεται μέσα από τις πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μένουμε Σπίτι, Δικτυωμένοι και όχι Αποξενωμένοι"

Από τη Διεύθυνση

schΠροκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών μας, θα πρέπει να ανοίξετε λογαριασμό (ηλεκτρονική εγγραφή) στο Πανελληνίο Σχολίκο Δίκτυο των παιδιών σας που φοιτούν στο σχολείο μας.

Σύντομες οδηγίες:

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.sch.gr

*Αν δεν μπορεί να φορτωθεί απευθείας η σελίδα, κάντε λίγη υπομονή γιατί το δίκτυο είναι επιβαρυμένο αυτό τον καιρό.

Πατήστε την ΕΓΓΡΑΦΗ που βρίσκεται πάνω δεξιά στη σελίδα.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε το με αριθμ.πρωτ.: 36977/Δ2/12-03-2020 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ με θέμα: "Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα"

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!

 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

 

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δείτε το έγγραφο για τις ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2017-2018 εδώ.

 

Σχετικά με την εγγραφή μαθητών και μαθητριών σε σχολεία Δ/θμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018 μπορίτε να πατήσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί για τη σχετική εγκύκλιο. ΕΔΩ

Στο αρχείο που ακολουθεί παρατίθενται οι τομείς και οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΕΠΑΛ) Α΄ ΑΘΗΝΑΣ για την ενημέρωση των ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ενόψει της επιλογής σχολείου φοίτησής τους.

(κάντε αριστερο κλικ πάνω στην εικόνα)

epal

 

logotexnia18

 

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει το 18ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Λογοτεχνίας για μαθητές και μαθήτριες Γ΄ Τάξης Γυμνασίου. Για περισσότες πληροφορίες επί της διαδικασίας και για τους όρους συμμετοχής πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

enischitiki didaskalia 500x287Βάσει της υπ' αριθμ. 201980/Δ2/10-12-2015 υπουργικής απόφασης με θέμα «Οργάνωση και Λειτουργία ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για το σχολικό έτος 2015-2016» προβλέπεται η υλοποίηση υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στα μαθήματα: Γλωσσική διδασκαλία (Αρχαία, Νέα), Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους παραπάνω τομείς, Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

mailman

 

Το Πρότυπο Γυμνάσιο και το Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διοργανώνουν πανελλήνιο μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό με τίτλο " Όσα φέρνει ο ταχυδρόμος" . Ακολουθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού με πληροφορίες για τις ημερομηνίες διεξαγωγής, τους όρους συμμετοχής και τα βραβεία.

Προκήρυξη Διαγωνισμού " Όσα φέρνει ο ταχυδρόμος"

 

prosfidesimage

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων στο προσφυγικό ζήτημα, προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για το σχολικό έτος 2014-2015 μεταξύ των μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και της Α΄ τάξης Λυκείου. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και οι εργασίες θα εκπονηθούν εκτός ωρών διδασκαλίας.
Το θέμα του εφετινού Διαγωνισμού είναι «Η ιστορία του Αζίζ. Αν ήσουν εσύ στη θέση του…».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού, τις προθεσμίες συμμετοχής καθώς και βοηθητικό υλικό σχετικό με το θέμα μπορείτε να βρείτε στα συνημμένα έγγραφα που ακολουθο?ν.

Υπουργική εγκύκλιος προκήρυξης του διαγωνισμού.

Πηγές έμπνευσης, υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμοι σύνδεσμοι που είναι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο με πρακτικές οδηγίες για τη δημιουργία κολάζ, βίντεο και ιστολογίων.

Ενημερωτικό υλικό για την Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 

EuropeanDayofLanguages

 

Πατώντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν για το διαγωνισμό.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

 

euflagΣτο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους για την Ανάπτυξη 2015 προκηρύσσεται Διαγωνισμός συγγραφής σύντομου άρθρου με θέμα «Ο κόσμος-εμείς-το μέλλον», ο οποίος θα διεξαχθεί μεταξύ των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε δύο κατηγορίες:
Α) κατηγορία μαθητών Γυμνασίου και Β) κατηγορία μαθητών Λυκείου.
Καθώς το 2015 σηματοδοτεί τόσο την εκκίνηση των νέων στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες όσο και τη χάραξη στρατηγικής για την αναπτυξιακή εκπαίδευση, θεωρείται σημαντική η συμμετοχή των μαθητών σε μία δράση που θα τους ευαισθητοποιήσει και θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν ότι ανήκουμε όλοι σε μία κοινωνία με κοινά παγκόσμια προβλήματα.

diagwnismos logotexniasVIRONASΟ Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο δημιουργίας και ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ νεολαίας και πνευματικών μορφών, οι οποίες αποτελούν σύμβολα δημιουργίας και πηγές έμπνευσης, διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του Λόρδου Βύρωνα, με αφορμή την επέτειο γέννησής του στις 22 Ιανουαρίου 1789.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και αφορά δύο κατηγορίες κειμένων: α) ποιητικό έργο, αδημοσίευτο, έκτασης μέχρι 40 στίχους σε ομοιοκατάληκτο ή ελεύθερο στίχο ή β) διήγημα, αδημοσίευτο, έκτασης μέχρι 1.500 λέξεις.

Τα έργα θα είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, θα φέρουν τίτλο και θα υποβληθούν σε κλειστό φάκελο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν ή να αποστέλλουν τα έργα τους στο Δημαρχείο Βύρωνα στο τμήμα διοίκησης (πρωτόκολλο), από 03 Μαρτίου έως 01 Ιουνίου 2015. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Η προκήρυξη του Διαγωνισμού.

17diagonismospoiisisΗ Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών προκηρύσσει τον 17ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίων και όλων των τάξεων Λυκείων της χώρας. Η τελική προθεσμία υποβολής του έργου των μαθητών/τριών είναι η 31η Μαρτίου 2015. Οι διακριθέντες μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα, θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο:210 3302550 και ηλεκτρονικά στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. ή να πατ?σουν στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Προκήρυξη 17ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος

.