"ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια ΖΩΓΡΑΦΙΑ"
Το Ημερολόγιο του 2024 με τίτλο "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια ΖΩΓΡΑΦΙΑ" των μαθητών/τριών του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης είναι εδώ για να μας θυμίζει ότι κάθε μέρα είναι και μια διαφορετική ζωγραφιά.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Σχολείου εύχονται σε όλους και όλες μια χρονιά με Υγεία, Αισιοδοξία και Γνώση!
Χριστουγεννιάτικες ευχές
Οι μαθητές και οι μαθητριες της Α' και Β' Τάξης του 2ου Γυμνασίου δημιούργησαν και χάρισαν τις ευχές τους συμμετέχοντας στη Δράση ''Θέλω να σου χαρίσω ένα βιβλίο'' που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων - Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας και την στήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας. Οι κάρτες μαζί με βιβλία για ενηλίκους, εφήβους και παιδιά που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν σε νοσοκομεία και δομές φιλοξενίας ασθενών. Τα όμορφα εικαστικά έργα των μαθητὠν εκτίθενται σε διαδικτυακή έκθεση.
Αθώοι σε ζοφερούς καιρούς
ΑΘΩΟΙ ΣΕ ΖΟΦΕΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ
Θραύσματα μνήμης
Παρουσιάστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η διαθεματική εργασία με τίτλο «Οι Αθώοι σε Ζοφερούς Καιρούς - Θραύσματα Μνήμης».
Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε ένας «ολοκληρωτικός πόλεμος που έπληξε τους αμάχους». Όμως, οι Αθώοι που χάθηκαν ή επέζησαν σε αυτούς τους Ζοφερούς καιρούς έχουν ανάγκη να μιλήσουν, να ακουστούν. Η εργασία είναι αφιερωμένη στις «αμέτρητες μοναδικότητες» που παρέσυρε ο ανεμοστρόβιλος του Πολέμου.
Για την εκπόνηση αυτής της εργασίας συνεργάστηκαν μαθητές της Γ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Ελ. Δάφνου (Εικαστικός) και Θ. Κεφαλά (Φιλόλογος).
Αλμπέρτο Τζιακομέτι
του Δάφνου Ελευθ?ριου ΠΕ08
Για τα βασικά χαρακτηριστικά του καλλιτέχνη πατήστε εδώ...
Όταν οι πίνακες του Βαν Γκογκ ... ζωντανεύουν
Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς ζωγράφους όλων των εποχών.
Η αξία του ωστόσο αναγνωρίστηκε μετά θάνατον, όπως συμβαίνει με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες. Συνολικά δημιούργησε σε διάστημα περίπου δέκα ετών περισσότερα από 800 πίνακες και 1.000 μικρότερα σχέδια. Μια ομάδα Ολλανδών ζωγράφων δημιούργησε ένα βίντεο με τον τίτλο «Loving Vincent» δίνοντας ζωή σε 12 ελαιογραφίες του διάσημου ζωγράφου.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Απολαύστε…
{youtube}v=47h6pQ6StCk{/youtube}
Μοντέρνα Τέχνη
του Δάφνου Ελευθέριου ΠΕ08
Μια επισκόπηση των κυριότερων καλλιτεχνικών κινημάτων της μοντέρνας τέχνης με σύντομη αναφορά στους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους και στα έργα τους.
Το υλικό που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των μαθήματος των Εικαστικών μπορείτε να το βρείτε... εδώ.
Η ζωγραφική της Αναγέννησης
του Δάφνου Ελευθέριου ΠΕ08
Χαρακτηριστικά του κινήματος της Αναγέννησης, κυριότεροι ζωγράφοι και τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα τους στην παρουσίαση που ακολουθεί και η οποία αποτελεί υλικό μαθήματος που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των Εικαστικών στη Γ΄ Τάξη.
Για να δείτε το υλικό, πατήστε ... εδώ
20 διαδικτυακά μουσεία που θα σας φιλοξενήσουν μέσω του υπολογιστή σας!
Μπορεί η Ελλάδα να διαθέτει πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα μουσεία αλλά δεν είναι η μόνη χώρα που έχει αυτό το προνόμιο. Διάσημα μουσεία υπάρχουν και σε άλλες χώρες του κόσμου αλλά είναι πολύ πιθανόν να είναι μακρινό όνειρο για τους περισσότερους από εμάς.
Πολλά από αυτά τα μουσεία βρίσκονται πολύ μακριά από την χώρα μας και δύσκολα θα μπορούσαν τα παιδιά μιας τάξης -όχι μόνο ελληνικής- να ταξιδέψουν για να τα δουν από κοντά. Γι’ αυτό και τα μουσεία αποφάσισαν να γίνουν εικονικά! Αποφάσισαν να μεταφέρουν κάποια από τα εκθέματά τους σε έναν εικονικό κόσμο, στο διαδίκτυο, όπου θα είναι εύκολα και δωρεάν προσβάσιμα από όλους.
Ανάμεσά τους βρίσκεται η Εθνική Πινακοθήκη της Αμερικής, το μουσείο της ΝΑΣΑ, το Βρετανικό μουσείο και το αμερικάνικο μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκτός από τα μουσεία, στο άρθρο μπορείτε να βρείτε και άλλους ιστοχώρους, όπως το Google Art Project.
Μη χάνετε, λοιπόν, χρόνο! Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί και ξεναγηθείτε διαδικτυακώς!!!
Διαδικτυακή περιήγηση σε μουσεία και εκπαιδευτικούς ιστοχώρους.
(Πηγή: http://ipaideia.gr)