Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή των μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ Τάξης του Γυμνασίου μας στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο κατασκηνωτικό κέντρο δραστηριοτήτων FREELAND. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του κέντρου σε ένα περιβάλλον φυσικής ομορφιάς αποδείχθηκαν σχεδιασμένες να προσφέρουν στα παιδιά χαρά, διασκέδαση, άθληση και ψυχαγωγία.

vraxokipos

 

football

 

volley

Μικροί και μεγάλοι χαλαρώσαμε και απολαύσαμε την ημέρα μας μακριά από υποχρεώσεις, έγνοιες και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ενώ επιστρέψαμε γεμάτοι οξυγόνο, εμπειρίες, αισιοδοξία και χαμόγελα. Και εις άλλα με υγεία!

xoros      parea

Για να δείτε το πρακτικό της εκδρομής πατηστε ΕΔΩ.

22-24 Απριλίου 2018
Καλαμάτα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (πατήστε εδώ)

Οι γονείς των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή θα ενημερωθούν την Τετάρτη 18/4/18 και ώρα 17.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

 --------------------------

21-24 Απριλίου 2018

Λ.Πλαστήρα-Καλαμπάκα-Μετέωρα-Καρδίτσα-Τρίκαλα

Παιδαγωγικοί στόχοι εκδρομής:
 • Γνωριμία των μαθητών με την έννοια της πολιτιστικής κληρονομιάς με βιωματική προσέγγιση (Μέτσοβο – Ήπειρος, αρχιτεκτονική και λαογραφία / Τρίκαλα Βασίλης Τσιτσάνης – λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι / Μετέωρα μοναδικό αρμονικό συνταίριασμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς).
 •  Απόκτηση φυσιολατρικών αντανακλαστικών μέσω της επίσκεψης τοπίων έντονου γεωλογικού  και φυσικού ενδιαφέροντος.
 •  Σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών, απόκτηση της εμπειρίας ενός νέου περιβάλλοντος και απόλαυση από πλευράς των μαθητών/τριών λίγων ημερών μακριά από την σχολική αίθουσα, θέτοντας τη βάση μελλοντικά για όμορφες νεανικές αναμνήσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (πατήστε εδώ)

Οι γονείς των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή θα ενημερωθούν την Τετάρτη 18/4/18 και ώρα 18.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

 

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
14-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

makedonia

(Πατώντας πάνω στην εικόνα μπορείτε να δε?τε το ΠΡΟΓΡΑΜΑ της ΕΚΔΡΟΜΗΣ)

---------------------------------

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016
Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

mistras

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας αλλά και της αναγκαιότητας να αποκτούν βιωματικά οι μαθητές ευρύτερες ιστορικές γνώσεις, διοργανώνει τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή με κέντρο την πόλη της Καλαμάτας. Ο στόχος της εκδρομής αυτής είναι η περιήγηση των μαθητών σε μνημεία τόσο της Ελλαδικής Βυζαντινής Περιόδου όσο και Προϊστορικής και της Αρχαίας. Έτσι, οι χώροι που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εκδρομής είναι ενδεικτικά οι ακόλουθοι:

parismapMε τον Άγγελο Σταθόπουλο στην έμπνευση-διοργάνωση του ταξιδιού, τον Λευτέρη Δάφνο στις εικαστικές επιμορφώσεις και στα πειράγματα, τη Δώρα Βάκα στην γραμματειακή υποστήριξη και τα διαδικτυακά εργαλεία, την Κλεοπάτρα Μπαμιά στα μαθήματα savoir vivre και savoir faire, οι πολιτιστικές ομάδες του σχολείου μας επέστρεψαν από το ταξίδι στο όμορφο Παρίσι (29/01/2015-01/02/2015). Αν και δεν έχουμε αποχωριστεί ακόμα τους ζεστούς σκούφους από τα αυτιά μας και τις μοναδικές αναμνήσεις από την σκέψη μας, συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε το υλικό και τις φωτογραφίες που συλλέξαμε. Ελπίζουμε, πως σύντομα θα μπορούμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Μέχρι τότε κρύψαμε μερικά στοιχεία του ταξιδιού μας στο αφισάκι μας για να πάρετε μια γεύση. Φυσικά το ταξίδι και η μύηση στον παριζιάνικο πολιτισμό και στην αρχιτεκτονική της πόλης δεν τελειώνει εκεί. Συνεχίζεται κάθε Παρασκευή μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου.

Στον διαδικτυακό τοίχο (padlet) των ομάδων μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τις σκέψεις και το υλικό μας που ανανεώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες των προγραμμάτων μας:

http://padlet.com/mathainwdrw/todikomasparisi

 

plastira03Η πολυήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 29 Μαρτίου 2015 στις περιοχές: Λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο. 

 

 

 

kef2 kandinsky impression iii

 • Σχολικό έτος 2013-2014: ΙΤΑΛΙΑ (Ρώμη-Φλωρεντία)
 • Σχολικό έτος 2012-2013: ΤΟΥΡΚΙΑ (Κωνσταντινούπολη)
 • Σχολικό έτος 2010-2011: ΤΟΥΡΚΙΑ (Κωνσταντινούπολη)
 • Σχολικό έτος 2009-2010: ΚΥΠΡΟΣ
 • Σχολικό έτος 2008-2009: ΙΤΑΛΙΑ (Βενετία-Φλωρεντία-Ρώμη)
 • Σχολικό έτος 2007-2008: ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μόναχο) ? ΑΥΣΤΡΙΑ (Βιεννη-Σάλτσμπουργκ)
 • Σχολικό έτος 2001-2002: ΕΛΒΕΤΙΑ (Ζυρίχη) ? ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Στουτγκάρδη)

 

ekdromes

 • Εκδρομή της Γ' Γυμνασίου στους νομούς Δράμας και Σερρών (27/3/2008-30/3/2008).
 • Εκπαιδευτική 3ήμερη εκδρομή με πολιτιστικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων 35 μαθητών που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα ?Ήπειρος ? άπειρος χώρα? (10/4/2009-/4/2009).
 • Τριήμερη περιβαλλοντική εκδρομή σε Πύργο? Ολυμπία- Δάσος Ετροφυλίας? Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου? Δρυοδάσος Φολόης 45 μαθητών που συμμετείχαν σε περιβαλλοντικά προγράματα του σχολείου (23/4/2010-25/4/2010).
 • Μονοήμερη εκδρομή όλου του σχολείου στο Adventure Park στη Μαλακάσα (7/5/2010).