Στην αίθουσα Αισθητικής Αγωγής, που είναι ειδικά διαμορφωμένη για τις ανάγκες των μαθημάτων των Καλλιτεχνικών, οι μαθητές ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους, εκφράζουν ιδέες και συναισθήματα, καλλιεργούν την ευαισθησία τους, αναπτύσσουν δεξιότητες και παράλληλα μαθαίνουν για καλλιτεχνικά ρεύματα και τεχνοτροπίες.

Τα εικαστικά έργα των μαθητών διακοσμούν το χώρο του εργαστηρίου αλλά και όλου του σχολείου δημιουργώντας ένα καλαίσθητο, ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον για τη σχολική κοινότητα και τους επισκέπτες.

Το εργαστήριο χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία της Τεχνολογίας και είναι εξοπλισμένο με ειδικούς πάγκους και πολλά εργαλεία, που κάνουν την ενασχόληση με το μάθημα μια διαδικασία χαράς και δημιουργικότητας για τους μαθητές.

Τα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πλαισιώσουν αποδοτικά τα διδακτικά αντικείμενα της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας. καθώς λαμβάνεται υπόψη οτι η εποπτική διδασκαλία, σε συνδυασμό με την εφαρμογή σύγχρονων διδακτικών μεθόδων, βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν σε μεγαλύτερο βάθος έναν επιστημονικό χώρο που, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα παρέμενε ένα θεωρητικό σχήμα χωρίς πρακτική διάσταση.

Το εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης διαθέτει 13 σταθμούς εργασίας. Το εργαστήριο δεν χρησιμοποιείται μόνο για το μάθημα της Πληροφορικής αλλά αξιοποιείται από όλες τις ειδικότητες των καθηγητών του σχολείου μας, δεδομένου ότι οι Τ.Π.Ε (Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών) εισάγονται διαδοχικά σε όλα τα αντικείμενα διδασκαλίας.

pliroforiki1