Στο πλαίσιο της επαρκούς προετοιμασίας για το ενδεχόμενο σεισμού στην περιοχή μας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/10/2023 άσκηση ετοιμότητας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).
Είχε προηγηθεί η κατάρτιση του σχεδίου αντιμετώπισης του σεισμικού φαινομένου και καθορισμού αρμοδιοτήτων (ομάδες πυρασφάλειας, Πρώτων βοηθειών, κλπ), ενώ οι μαθητές/μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.
Μετά τον χαρακτηριστικό ήχο του κουδουνιού που προειδοποιούσε για την ύπαρξη σεισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία και στη συνέχεια ψυχραιμα και οργανωμένα με την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους εκκένωσαν το σχολικό κτήριο και συγκεντρώθηκαν συντεταγμένα στο χώρο ασφάλειας,  τον ανοικτό χώρο της κεντρικής αυλής.
Η άσκηση με τη συνεργασία όλων στέφθηκε με επιτυχία. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας με στόχο την εξάλειψη πιθανών αστοχιών και τη βελτιστοποίηση εφαρμογής του σχεδίου αντισεισμικής προστασίας.

seismos 1