Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας στις 24 Οκτωβρίου 2014, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Δώρα Βάκα ΠΕ15 οργάνωσε μια Εκπαιδευτική Δράση για τους μαθητές της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας. Συγκεκριμένα οργανώθηκε μια ομιλία-παρουσίαση που συνδύαζε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Στην ομιλία χρησιμοποιήθηκε επιπλέον και το υποστηρικτικό υλικό "Τρέφομαι ισορροπημένα, Κινούμαι τακτικά, Αναπτύσσομαι σωστά" από το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ που μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα εδώ = http://eyzin.minedu.gov.gr/Pages/Teachers/Teachers_Actions_Presentations.aspx
Κατά την ολοκλήρωση της παρουσίασης προβλήθηκε το "Σκιάχτρο", ένα animation βραβευμένο με Όσκαρ. Μέσα από αυτό το βίντεο ο στόχος ήταν να προβληματιστούν οι μαθητές για το τι προηγείται μέχρι να φτάσουν τα τρόφιμα στο πιάτο μας και που πρέπει να αναζητήσουμε την "αληθινή τροφή".

{youtube}v=lUtnas5ScSE{/youtube}

Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους ζητήθηκε να ετοιμάσουν μια συνταγή η να προτείνουν ένα υγιεινό σνακ για το κυλικείο μας.
Ζωγραφιές και συνταγές συλλέχθηκαν και σας παρουσιάζουμε κάποιες.

 healthy3   healthy4  healthy5  

 healthy6   healthy7