Ηλιούπολη, 16 Νοεμβρίου 2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την εκδήλωση «αθέμιτων» ή και παράνομων συμπεριφορών από τρίτους (;) σε βάρος εκπαιδευτικών του σχολείου κατά την πρώτη εβδομάδα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θα θέλαμε να μοιραστούμε με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης τα εξής:
• Η μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα ΟΛΩΝ – ακόμα περισσότερο σε έκτακτες συνθήκες όπως είναι η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα και η οποία τείνει να οξύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες - και κανείς δεν πρέπει να την παρεμποδίζει.
• Η ηλεκτρονική τάξη διέπεται από τις ίδιες αρχές υπευθυνότητας, αλληλοσεβασμού και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τη φυσική. Η τήρησή τους είναι υποχρέωση όλων.
• Κάθε είδους «αθέμιτη» πρακτική που παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών είναι καταδικαστέα και δε γίνεται ανεκτή. Η ασφάλεια είναι η πρώτη προϋπόθεση ενός δημοκρατικού σχολείου.
• Το σχολείο δεν έχει εισαγγελικό ρόλο. Διαθέτει όμως τα μέσα να προστατέψει την εκπαιδευτική διαδικασία και όσους/όσες μετέχουν σε αυτή.
Τέλος, είμαστε περήφανοι για τη στάση που τήρησε η μαθητική κοινότητα για τα παραπάνω περιστατικά, όπως εκφράστηκε από την ανακοίνωση του Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου. Τους ευχαριστούμε!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης