Καθώς οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης θέλησαν να δείξουν έμπρακτα την έγνοια τους για τον συνάνθρωπο και να χαρίσουν ξανά το χαμόγελο σε παιδιά που το στερούνται συμμετέχοντας στην εθελοντική δράση με τίτλο «Μια Σχολική Τάξη για ένα Δωμάτιο Νοσοκομείου» που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του παιδιού». 

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής οι μαθητές/ μαθήτριες των τμημάτων Β2, Β3, Γ1 καθώς και μαθητές/τριες από τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου δημιούργησαν με κέφι και προθυμία στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και χριστουγεννιάτικες κάρτες με θερμές ευχές για να υποστηρίξουν και να συντροφεύσουν τα παιδιά εκείνα, «τους αληθινούς μαχητές της ζωής» που θα περάσουν τις γιορτινές μέρες σε θαλάμους παιδιατρικών κλινικών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησε τους μαθητές/μαθήτριες, ενδυνάμωσε τους διαπροσωπικούς δεσμούς μεταξύ τους και τους βοήθησε να κατανοήσουν βιωματικά την ουσιαστική αξία της αλληλεγγύης και της έννοιας της ενσυναίσθησης.

Επίσης, ο εκπαιδευτικός όμιλος "Ζωγραφική με σχήματα" πιστός στην υπόσχεση του, μετά από την καρποφόρα συνεργασία με το " Χαμόγελο του παιδιού" κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, επισκέφτηκε την Πέμπτη 30/11/23  ένα από τα καταλύματα της οργάνωσης για να παραδώσει 4 δημιουργίες - πίνακες των μαθητών του σχολείου μας.  

xamogelo

 

Με χαρά και συγκίνηση, οι πίνακες, οι χριστουγεννιάτικες κάρτες και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια παραδόθηκαν από αντιπροσωπεία του 15μελους Συμβουλίου των μαθητών.Τους μαθητές συνόδευαν η Διευθύντρια του σχολείου, ομάδα Καθηγητών και ένας κηδεμόνας.

Από τη Διεύθυνση